Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

La Mesa, dialogant: S’encarrega una proposta com a punt de partida per a la negociació per les llicències d’edat

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament ha encarregat als serveis jurídics una proposta com a base per a la negociació col·lectiva amb el Consell de Personal per les llicències d’edat. La CAI va establir que abans de l’1 d’abril ha d’haver-hi un nou règim escrit definitiu que tingui en compte tots els casos de llicències d’edat i que serveixi com a punt de partida per a negociar amb el personal. Fonts parlamentàries no han volgut concretar el ventall d’opcions d’aquesta transitòria, que podria anar des de la revocació fins a deixar les llicències concedides com estan. El termini per tancar un acord acaba l’1 d’abril, i les mateixes fonts descarten que s’hagi de prorrogar. De fet, si no s’arriba a una entesa, prevaldrà l’acord que dicti la Mesa.

Publicitat

Si l’1 d’abril no hi ha un règim definitiu escrit, les llicències per edat concedides es queden com estaven. Així, els treballadors que les gaudien ho continuarien fent i els que les tenien concedides però encara no les cobraven, les gaudirien en un futur. Però la Mesa tindrà l’última paraula. Així, si en la negociació no hi ha acord, la Mesa “haurà de prendre la decisió”. Des de la cambra s’assegura que la voluntat d’acord hi és.

El Parlament ja va tancar la porta a atorgar noves llicències per edat. La Mesa va decidir eliminar directament l’article 79 de l’Estatut del Règim de Govern Intern de la cambra que permetia als treballadors acollir-se a aquesta fórmula i acabar els darrers anys de la vida laboral cobrant sense anar a treballar. La cambra pagava fins a 1,7 MEUR cada any en llicències per edat, segons va destapar el diari ‘Ara’.

La Mesa també ha registrat la proposta de la CUP perquè el Parlament presenti a la Mesa del Congrés una proposició de llei per modificar la llei de l’Estat del Codi Penal i que l’ecocidi sigui considerat un crim internacional contra la humanitat. D’altra banda, s’ha obert el procediment per elegir els membres del Consell de Garanties Estatutàries (CGE). El termini acaba el 29 de maig.

L’òrgan parlamentari també ha donat la plena condició com a diputat a Joaquim Jubert (JxCat) en substitució de Pep Riera.

Finalment, s’ha acordat reobrir un dissabte al mes, a partir del 2 d’abril, per rebre visites al Parlament.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió