Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La manifestació en favor de Felipe VI pel 17A reuneix la flor i nata de la ultradreta espanyolista

La manifestació en favor de Felipe VI convocada per l’unionisme el 17A ha reunit a Barcelona cares molt conegudes de la ultradreta espanyolista. Entre els ultres que avui han sembrat […]

Redacció
Redacció 17/08/2018
Opazo a l'acte espanyolista pel 17A

La manifestació en favor de Felipe VI convocada per l’unionisme el 17A ha reunit a Barcelona cares molt conegudes de la ultradreta espanyolista. Entre els ultres que avui han sembrat la tensió a la capital catalana hi havia, per exemple, Jesús Cañadas -com denuncia ‘Unitat contra el feixisme i el racisme’- “expresident de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios i ara al capdavant de Legión Urbana, un dels grups que integren el grup parapolicial Por España Me Atrevo”.

Membres dels ‘Grupos de Defensa y Resistencia’ (GDR) també hi han estat presents; vestint armilles reflectants i barrets amb la bandera espanyola.  Autoproclamant-se “servicio de Orden 17-A Unión Monárquica”, alguns espanyolistes han tensionat l’ambient increpant i agredint ciutadans republicans que portaven cartells a les Rambles. I és que ‘Unión Monarquica’ ha realitzat actes on han participat membres de grups ultres com ‘Legión Urbana’, ‘Hermanos Cruzados’ o exmembres del ‘Movimiento Social Republicano’.

Una altra cara coneguda del nacionalisme espanyol més recalcitrant que ha assistit als actes pel 17A amb la intenció de deixar de banda les víctimes en defensa de la monarquia espanyola és la de l’empresari espanyol resident a Suïssa que finança la retirada de símbols republicans als carrers de Catalunya, José Manuel Opazo. Opazo -molt vinculat a personatges ultres responsables de diverses agressions contra independentistes com Raúl Macià o Tony Noguera- ha dit al mitjà ultra ‘Las voces del pueblo’: “esto se va a acabar, porque la ciudadanía se va a alzar en pie. Lo que no haga el Gobierno lo haremos el pueblo con nuestras manos”.

I, de sembrar el pànic al Maresme causant aldarulls amb total impunitat, l’ultra Santiago Pulido -que demostra a les seves xarxes socials la seva devoció per les èpoques de dictadura a l’Estat espanyol- ha passat avui a cridar “huele a rata de cloaca” en l’acte d’homenatge a les víctimes del 17A.