Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La llengua castellana malmet el debat i provoca l’emprenyada de molts

Nervis de Colau per respondre a Trias i un Collboni en fals pel seu abandonament del govern i un Maragall reivindicant el seu paper

|

- Publicitat -

Trias acusa l’alcaldessa Ada Colau de “fracassar” en habitatge i ella proposa copiar el model d’Amsterdam per evitar l’especulació. L’últim debat de les eleccions a Barcelona pel 28-M ha enfrontat l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, i el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, durant el debat de TV3 i Catalunya Ràdio.

Publicitat

L’un i l’altre s’han acusat mútuament d’haver “dimitit” de les seves responsabilitats, tant per temes de mobilitat, seguretat i neteja de la capital, com també per l’economia i l’habitatge. D’altra banda, l’alcaldable de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha acusat Colau de “fracassar” en matèria d’habitatge. La cap de llista de BComú ha proposat copiar el model d’Amsterdam per evitar l’especulació. El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha situat Rodalies com “l’elefant a l’habitació” pel que fa a la mobilitat.

Urbanisme i mobilitat

El bloc sobre l’urbanisme i la mobilitat ha unit l’oposició per anar en contra de Colau. D’una banda, Maragall ha acusat l’alcaldessa d'”empitjorar” la situació, a partir de només proposar “ideologies i dogmes”. El candidat d’ERC ha demanat “acció intel·ligent, disseny i respecte per la ciutadania”, a banda d’assenyalar que “l’elefant a l’habitació” és Rodalies.

De la seva banda, Collboni ha reconegut que la feina “es pot fer millor”, i ha apuntat que si és alcalde apostarà per afavorir l’electrificació de la flota privada de cotxes i motos, ampliar el metro, connectar el tramvia, ajudar el sector del taxi, i treballar perquè la ciutat guanyi espais verds.

L’alcaldable del PSC ha renegat de la tasca feta per Colau, tot i que els socialistes tenen a regidoria de Mobilitat. Collboni també s’ha distanciat de la proposta de la líder dels comuns sobre els nous eixos verds.

La resta de caps de llista de seguida han aprofitat les paraules de Collboni per recordar-li que ell també ha governat l’Ajuntament i que, de fet, el seu partit encara forma part de l’executiu municipal. En aquest sentit, Trias ha titllat el candidat del PSC d'”escolanet de Colau”.

L’exalcalde ha constatat que tothom fa plans sobre mobilitat, però que el que cal són acords. Aquí ha acusat la candidata de BComú de no buscar consensos. Trias i Colau s’han enganxat durant el debat en acusar-se mútuament de mentir i de no fer “res” per afavorir l’ús del transport públic.

De la seva banda, Sirera ha opinat que Colau troba “guai” fer carrils bici “sense sentit”. I Grau ha resumit que les propostes de Cs passen per “descolauitzar” Barcelona, per exemple eliminant els bol·lards de les superilles durant els primers 100 dies de mandat.

Finalment, Parera ha asseverat que avui dia no es pot entrar ni sortir de la ciutat, ni amb cotxe ni amb transport públic.

Et pot interessar  Joel Díaz i dos coneguts actors de TV3 protagonitzen el vídeo de la campanya electoral de la CUP

Seguretat i neteja

Pel que fa al bloc sobre la seguretat i la neteja, la majoria de caps de llista coincideixen en situar més policia als carrers de la capital catalana. Aquí Colau també ha aprofitat per preguntar a Collboni si reivindica o no l’obra de govern, ja que en alguns moments el dirigent socialista ha criticat l’Ajuntament, però en d’altres n’ha aplaudit la gestió.

L’actual alcaldessa ha recordat que Collboni va “dimitir” del càrrec de tinent d’alcalde abans de la campanya. Colau ha insistit que la regidoria de Mobilitat és del PSC, i que el tinent alcaldia de Seguretat també.

La cap de files dels comuns ha estès la mà a Maragall per “continuar treballant” entre l’Ajuntament i la Generalitat. Colau ja havia dit al bloc sobre mobilitat que està d’acord amb ERC que arreglar el desastre de Rodalies és “prioritari”.

Ha afegit que ella estarà al costat del president Pere Aragonès per exigir al president espanyol, Pedro Sánchez, les inversions i el traspàs necessari. I després, sobre seguretat, ha reivindicat la “millor col·laboració” entre l’Ajuntament i la conselleria que comanda Joan Ignasi Elena (ERC).

De la seva banda, Maragall ha carregat contra Collboni i l’ha acusat de “dir mentides” sobre l’augment dels Mossos. El candidat republicà ha assegurat que sí que s’ha ampliat la plantilla de la policia catalana a Barcelona, cosa que abans l’alcaldable socialista negava.

En aquest bloc, Trias ha explicat que un 17% de la ciutadania veia la seguretat com el principal problema de la capital quan ell va arribar a l’alcaldia el 2011, i que quan en va marxar la xifra estava al 3,4%. I ha lamentat que ara hagi escalat fins al 24%: “Això és un desastre”.

Barcelona està “molt bruta”

Sobre la neteja de la ciutat, especialment contundent ha estat Trias, que ha constatat que Barcelona està “molt bruta”. “I la culpa no és de la gent, és que es fan malament les coses”, ha dit en referència a comuns i PSC, a qui ha acusat de no saber governar.

Colau ha recordat que s’ha canviat el contracte de les empreses que s’encarreguen de la gestió de la neteja, i que per això hi ha hagut uns desajustos que ara -tal com ha afirmat- ja s’estan solucionant. “Es tracta de governar”, li ha recriminat Maragall.

Finalment, Collboni ha aprofitat els talls de la Meridiana per carregar contra Trias. El cap de llista del PSC ha dit a l’exalcalde que el seu partit participava d’aquelles mobilitzacions que van durar 1.000 dies, amb la presidenta de Junts, Laura Borràs, al capdavant: “Junts és el partit que és el factor d’inestabilitat més important de Catalunya”, ha rematat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió