Dilluns, 21 d'Octubre de 2019 - Edició 452
La República

La justícia condemna el mitjà unionista Crónica Global per manipulació informativa

La periodista Laura Fabregas va vincular una associació cultural amb un manifest anònim que feia una crida a utilitzar la violència per implementar el mandat de l’1 d’octubre

Redacció
Redacció 29/05/2019

El jutjat de primera instància número 28 de Barcelona ha condemnat el mitjà unionista Crónica Global a rectificar una informació. El 9 de desembre de l’any passat, la periodista Laura Fàbregas va signar un article on es vinculava una associació cultural que treballa, entre altres, per la recuperació de la memòria històrica amb un manifest anònim que instava l’independentisme a utilitzar la violència per implementar el mandat de l’1 d’octubre.

“Los de Bandera Negra amenazan con violencia a partir del 21D”, així titulava Crónica Global la seva informació. Segons denuncia la Fundació Reeixida, el digital unionista ha utilitzat una imatge dels creadors de la bandera del Tricentenari per relacionar “indirectament” l’entitat amb la violència.

Abans d’iniciar accions legals, des de la Fundació Reeixida es va enviar un burofax a Crónica Global per donar el dret a rectificar i “lluny d’això”, el mitjà va optar per un altra imatge on apareix un primer pla dels creadors de la bandera commemorativa, Jordi Avià i Marc Passada.

Aquest fotografia, segons els demandants, és propietat de El Plural i la periodista Laura Fàbregas no hauria demanat permís per utilitzar-la. Ara, Crónica Global té l’obligació de publicar, en la mateixa noticia, una correcció que esmenti el caràcter cultural de la Bandera Negra que la Fundació Reeixida té registrada. Fàbregas, col·laboradora habitual de RAC1 i el FAQS, va definir les persones que van anar a la manifestació independentista de Madrid, a mitjans de març, com “la pesta groga”.

 

Relacionats