Dimecres, 28 d'octubre de 2020 - Edició 825
La República

La justícia al servei de la repressió: dona 15 dies a Jové i Salvadó perquè facin efectives les fiances, de 6,2 milions d’euros

A Jové li atribueix les despeses del referèndum de l’1-O, i a ambdós, compartides, les d’un programa tributari

Redacció
Redacció 04/03/2020
Vista general de la primera reunió de la taula de diàleg entre el govern espanyol i els representants del Govern i el Parlament de Catalunya al Palau de la Moncloa el 26 de febrer del 2020

La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Maria Eugènia Alegret ha donat quinze dies als diputats al Parlament Josep Maria Jové i Lluís Salvadó perquè dipositin fiances per un valor superior als 6,2 milions d’euros en el marc del processament obert contra ells per desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets. En concret, a Jové li atribueix dues responsabilitat, i en conseqüència dues fiances. La primera és la relativa a les despeses de la realització del referèndum de l’1-O, per la qual li imposa una fiança de 2,8 milions. La segona, compartida amb Salvadó, és el cost d’un programa tributari, per la qual decreta sengles fiances d’1,6 milions. Jové, doncs, ha de dipositar 4,6 milions.

 

En el cas del programa tributari, Alegret considera que ambdós van “planejar que era necessari preparar les estructures d’estat i un adequat finançament” per quan Catalunya fos independent. En concret, a Salvadó se l’assenyala com a “responsable d’idear” un programa per homogeneïtzar els processos i mecanismes interns dels tributs i cotitzacions socials que ingressava el sector públic o la Generalitat a l’Estat. Aquest pla, però, no es va executar.

 

Les parts tenen ara un termini de tres dies per interposar recurs a la resolució de la magistrada, signada el 28 de febrer.

 

Relacionats