Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

La Intersindical exigeix la suspensió immediata de les classes presencials a les universitats

El sindicat critica Salut que faci un anunci d’aquesta magnitud” es faci a través dels mitjans de comunicació

Avatar
Agències 12/10/2020
Imatge d'arxiu de la universitat de Barcelona

La Intersindical-CSC ha exigit aquest diumenge al vespre la suspensió immediata de les classes presencials a les universitats, excepte les pràctiques, per la tendència a l’alça del casos de coronavirus, tal com ha plantejat aquest matí el director de Salut Pública, Josep Maria Argimon. En un comunicat, el sindicat s’ha mostrat sorprès que un anunci d'”aquesta “magnitud es faci a través dels mitjans de comunicació sense coordinació prèvia amb el departament d’Universitats i les pròpies universitats” i ha criticat que les universitats mantinguin les classes presencials per al dia 13. “L’actitud de les autoritats universitàries no és justificable”, ha assenyalat.

Segons sosté el sindicat, la suspensió de les classes presencials a partir del dia 14 d’octubre tindrà els mateixos efectes acadèmics que a partir de 13 i ha advertit que es pot donar el cas d’estudiants que es desplacin per ser el dimarts a les seves universitats i haver de tornar als seu lloc de residència l’endemà.

 

“Si l’objectiu és reduir la mobilitat, s’han d’evitar aquests desplaçaments totalment prescindibles”, afegeix la Intersindical, que assegura que la comunitat acadèmica “està preparada per tornar a la docència no-presencial”, com al març passat.