Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

La ‘influencer’ Laura Escanes revela que parla en català a la seva filla Roma i l’espanyolisme esclata en burles

“Jo sempre he dit que a la meva filla li parlaré en català i d’aquí no em mourà ningú”, ha asseverat la ‘influencer’ Laura Escanes sobre l’idioma amb què cria Roma, la filla que va tenir amb Risto Mejide

Maria Garcia 15/12/2022
Foto: @lauraescanes / Instagram

L’ús del català és l’objecte de burla preferit de l’espanyolisme, que fa mofa que els catalans vulguin mantenir la seva llengua viva. L’última persona en patir aquest escarni ha estat la jove ‘influencer’ Laura Escanes, després de revelar en un capítol del seu pòdcast que per parlar amb Roma, la filla de 3 anys que va tenir amb el també català Risto Mejide, fa servir el català, tot i viure a Madrid. Diversos mitjans s’han fet eco de la notícia, així com les xarxes socials, on l’espanyolisme ha esclatat en burles i comentaris desagradables contra Escanes i la seva llengua materna, demostrant de nou el nul respecte que tenen pel català.

En el seu pòdcast “Entre el cielo y las nubes”, la jove de 26 anys ha explicat que sempre que pot fa servir el català per parlar amb la seva filla Roma: “Jo sempre he dit que a la meva filla li parlaré en català i d’aquí no em mourà ningú. Tant hi fa que visqui a Madrid, a Nova York… Tant me fa, com si em trasllado cinquanta mil vegades“, ha manifestat. A continuació, però, Escanes també explica que, en moments com ara la sortida de l’escola canvia d’idioma al castellà, perquè ambdues viuen a Madrid i té por que, en sentir-la parlar català amb la seva filla, la resta de pares pensin que és una maleducada o que està criticant alguna cosa. Tanmateix, la ‘influencer’ conclou aquest breu bloc sobre l’idioma amb què cria Roma asseverant que, “encara que després ella no el parli”, li sembla “superbonic” que almenys “li soni” la seva llengua materna.

Tot i que les declaracions d’Escanes són breus i, aparentment, no tenen res criticable, l’espanyolisme ha decidit carregar contra la jove a través de les xarxes socials, fent burla que el català és una llengua minoritzada, afirmant que no li servirà de res a la vida, o preguntant quan li ensenyarà el castellà. A la vegada, però, molts altres comentaris, majoritàriament de catalanoparlants i persones amb consciència lingüística, aplaudeixen l’acció d’Escanes, no només per promoure la llengua catalana, sinó perquè, malauradament, que pares catalanoparlants parlin en català als seus fills, especialment vivint a Madrid, acostuma a ser insòlit.