Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La històrica revista ‘L’Avenç’ es deixarà de publicar en paper i passarà a ser només digital

La direcció pren aquesta decisió per problemes econòmics

Redacció 11/02/2023

La històrica revista ‘L’Avenç’ deixarà de publicar-se en paper i s’editarà només en format web a partir de l’abril. Així ho va explicar el director de la publicació Josep Maria Muñoz aquest divendres a la tarda en entrevistes a l”Ara’ i ‘Catalunya Informació’. La darrera edició en paper de la revista, nascuda al 1977, coincidirà amb el número 500 i els seus 46 anys d’història.

El motiu d’aquesta decisió, que el director de ‘L’Avenç’ va qualificar de “traumàtica”, és la falta de suport econòmic per part de les institucionals i capital privat i la progressiva reducció de subscriptors. En la nova etapa, la direcció reforçarà els llibres i altres projectes que estan emprenent.

Segons van explicar a l’Agència Catalana de Notícies fonts de la direcció de ‘L’Avenç’, actualment s’està treballant en un nou digital i en el projecte relacionat amb els llibres, tot i que no descarta publicar alguns números especials de forma puntual. En qualsevol cas, si no hi ha canvis d’última hora, ‘L’Avenç’ deixarà de ser a revista “tal com l’hem coneguda fins ara”.

En un entrevista a Catalunya Informació, el director de la revista, Josep Maria Muñoz, va deixar clar que la publicació “s’ha d’aguantar pes seus subscriptors” més enllà del suport públic. “Estem en un canvi de paradigma en la manera de comunicar-nos, de llegir, de relacionar-nos amb l’escriptura i això té unes conseqüències”, reflexionava.

Per la direcció de la revista, arribar al mig miler de números haurà estat una “fita”. “Era un bon moment per deixar-ho i anar engegant els altres projectes”, apuntava Muñoz, que va comentar que intentaria que no hi hagi un lapse de temps entre la posada en marxa de la nova web i el darrer número en paper.