Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Guàrdia Civil s’atribueix la identificació de la noia de Portbou obviant que “Crims” va resoldre-ho

|

- Publicitat -

El cas de la noia de Portbou ha amagat, al llarg de 32 anys, moltes incògnites, i continua amagant-ne; tot i així, la més important de totes, que era saber qui era la noia apareguda morta, va resoldre’s gràcies a la incansable feina i esforç dels investigadors de “Crims”. Tal com es relata en els dos capítols de la temporada 3, la investigació del crim va estar plagada d’errors, comesos principalment per la Guàrdia Civil.

“Crims” va col·laborar amb un programa austríac sobre persones desaparegudes, donada la sospita que la noia de Portbou podia ser original d’Àustria. Àustria TV emet el programa de la noia de Portbou amb tota la informació aportada per l’equip de Carles Porta, i és aleshores quan una veïna de la ciutat sud-tirolesa de Bozen, a Itàlia, contacta amb els responsables del programa per revelar que coneixia la identitat de la noia. D’aquesta manera, “Crims” va aconseguir desvelar, 32 anys després del tràgic succés, que la noia de Portbou era Evi Anna Rauter.

Publicitat

Ara, però, la Guàrdia Civil ha emès un comunicat en què confirma haver identificat la noia de Portbou 32 anys després dels fets, atribuint-se l’èxit de la investigació, i sense esmentar l’equip de “Crims”.  Relaten que la Policia Judicial de la Comandància de Girona va “tenir coneixement” que una dona italiana resident de Viena havia vist el programa d’Austria TV i va reconèixer la noia, contactant amb el programa i aquest, a la vegada, amb la Guàrdia Civil de Girona.

La Guàrdia Civil també afirma que el programa austríac els va facilitar les fotografies de l’Evi proporcionades per la seva germana, i que, en apreciar els agents una gran semblança amb la noia de Portbou, van prendre-li declaració a la dona. Finalment, segons exposen, per “certificar la completa identificació del cadàver”, sol·liciten un seguit de tràmits amb què aconsegueixen identificar la noia amb Evi Anna Rautner a data 14 de novembre. Un relat incomplet que no atribueix els mèrits de la investigació a qui verdaderament ha fet possible la identificació de la noia. Cal recordar que la mateixa Guàrdia Civil va impedir que el succés s’investigués a Àustria, on els crims no prescriuen, perquè no va fer cap petició a la policia austríaca.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic

La situació l’ha denunciada la periodista de successos Anna Punsí, qui a més ha afegit que la tasca que segons la Guàrdia Civil va permetre identificar el cos “és un estudi antropomòrfic comparatiu entre les fotografies de l’Evi Anna Rauter viva i les del cadàver localitzat el 1990 a Portbou. Un tràmit que segons se’ns va dir a “Crims” havia de durar setmanes i que ha trigat 7 mesos“, etziba.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut