Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Guàrdia Civil no oculta el seu masclisme: un curs de “gestió d’emocions” només pel personal femení

“Indignades”. Així se sent el personal femení de la Guàrdia Civil pel fet que ofereixin un curs de “desenvolupament personal i lideratge” dirigit només a les dones del cos de la […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 10/08/2018
Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil/ EP

“Indignades”. Així se sent el personal femení de la Guàrdia Civil pel fet que ofereixin un curs de “desenvolupament personal i lideratge” dirigit només a les dones del cos de la policia espanyola. Ho han denunciat a través de la Secretaria de la Dóna de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), que ha titllat la iniciativa de “paternalista” i “discriminatòria”.

No és el primer cop que el cos de la policia espanyola mostra actituds masclistes amb els membres femenins en les seves files (que representen menys del 7%), però aquesta vegada s’ha atrevit a deixar per escrit en un comunicat que -amb aquest curs- vol “complementar els coneixements i aptituds requerides pel personal femení de la Guàrdia Civil a la gestió d’emocions pel que fa a l’autoestima”. I es pregunten aquestes si els seus companys masculins “ja estan àmpliament capacitats personal i col·lectivament per gestionar les seves emocions” i progressar en el cos “gràcies als seus innats coneixements i aptituds”.

Ara li tocaria a la Direcció General de la Guàrdia Civil rectificar i retirar la convocatòria del curs, tot i que tenint en compte les justificacions del cos pel fet, sembla que la policia espanyola no ocultarà el seu masclisme quan el celebri el proper octubre.