Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La gossa Sota fa trontollar la futura alcaldia d’Ada Colau

Les manifestacions dels animalistes provoquen un fort desgast a la imatge de l’alcaldessa de Barcelona Unes 2.000 persones es van manifestar aquest dissabte al barri de Sants de Barcelona per […]

Redacció
Redacció 30/12/2018

Les manifestacions dels animalistes provoquen un fort desgast a la imatge de l’alcaldessa de Barcelona

Unes 2.000 persones es van manifestar aquest dissabte al barri de Sants de Barcelona per demanar justícia per la mort de la gossa que va ser abatuda a trets per un agent de la Guàrdia Urbana, han informat fonts del consistori a Europa Press.

Els concentrats, entre els quals hi havia activistes de Pacma, han defensat que la mort de la gossa “d’un tret a mans d’un agent de la Guaria Urbana no pot quedar impune” i han tornat a demanar explicacions a l’Ajuntament.

L’alcaldessa de Barcelona provoca irritació entre els animalistes i els sindicats de la Guàrdia urbana

La policia municipal sosté que l’agent va abatre l’animal perquè l’havia atacat, “va actuar en defensa de la seva integritat física” i asseguren que no va tenir cap altra opció que disparar-lo.

A més, la Guàrdia Urbana va defensar aquest dijous la professionalitat que demostren els seus agents “en els milers de serveis i intervencions” que fan diàriament i va rebutjar qualsevol mena de violència animal.

Les protestes han aixecat preocupació entre l’equip de comunicació dels Comuns

Des de la mort de la gossa, el 18 de desembre, els activistes s’han manifestat diverses vegades a la capital catalana per demanar justícia, la més nombrosa es va produir el cap de setmana passat, quan unes 3.500 persones es van concentrar davant de l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcaldessa, Ada Colau, va demanar prudència i “proves documentals i testimonis” que hagin presenciat els fets i va anunciar que un cop conclogui la investigació es revisaran els protocols d’intervenció amb animals per trobar un “marge de millora”.