Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

La Generalitat Valenciana obre la seva nova seu a Alacant a l’antic edifici de Correus

|

- Publicitat -

Ahir la Generalitat Valenciana va inaugurar la seva nova seu a la ciutat d’Alacant, a l’antic edifici de Correus.  El president de la Generalitat, Ximo Puig, va destacar que la nova seu de la Generalitat a Alacant simbolitza la projecció de la ciutat i de la província i la capacitat que té per a crear ocupació i generar oportunitats.

Publicitat

El màxim responsable de l’executiu valencià va fer aquestes declaracions durant l’obertura de la nova seu de la Generalitat a Alacant, situada a l’històric edifici de Correus, que representa un dels màxims exponents de l’arquitectura de l’edat de plata alacantina. Durant la seva intervenció, Ximo Puig va assegurar que Alacant suposa un impuls pel País Valencià, i va argumentar que la decisió de triar l’edifici de correus per acollir les instal·lacions de la institució obeeix a la vocació de “descentralitzar” les institucions i promoure la “cohesió territorial”.

En aquest sentit, el president del Consell va esmentar com a “apostes” de Generalitat “per la descentralització i per Alacant” la Conselleria d’Innovació; Districte Digital; l’Agència de Protecció del Territori; la Learning Factory d’Elx; la Plataforma Intel·ligent de Destinacions a Benidorm, o la subseu de l’IVAM a Alcoi. A més, el cap del Consell va recordar que des de 2015 la inversió territorialitzada de la Generalitat a Alacant ha augmentat un 230 %, ja que ha passat de 182 a 610 milions d’euros.

L’antiga Casa de Correus d’Alacant no serà només un espai administratiu, ja que pretén erigir-se en un espai obert per a la ciutat i el seu entorn. Així, des d’aquest dimarts, 21 de març, acollirà una exposició de l’agència fotogràfica internacional Magnum, que estarà comissariada per la seva presidenta, l’alacantina Cristina de Middel, i sota el títol Close Enough mostrarà el treball realitzat per fotògrafes de l’agència.

Et pot interessar  El govern de Mazón castellanitza les xarxes socials de les conselleries

Ximo Puig va assegurar que la nova seu de la Generalitat serà “una casa per als alacantins i alacantines”, permetrà “una relació renovada entre la ciutadania, l’empresa i les administracions” i “acostarà la Generalitat a la ciutadania”. L’acte inaugural va comptar amb l’assistència del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, així com amb Enric Morera, president de les Corts Valencianes.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió