Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

La Generalitat regala llibres a 78.567 nens de sis anys

Un total de 78.567 nens de sis anys rebran un xec de 13 euros de la Generalitat de Catalunya per canviar per un llibre en una de les 287 llibreries […]

Redacció 15/10/2018
Presentació de la Campanya a l'Escola Orlandai

Un total de 78.567 nens de sis anys rebran un xec de 13 euros de la Generalitat de Catalunya per canviar per un llibre en una de les 287 llibreries implicades en la campanya ‘Fas sis anys. Tria un llibre’. En la tercera edició del programa, presentada avui a l’Escola Orlandai de Barcelona.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, han manifestat la voluntat Govern de la Generalitat de fer de la lectura un objectiu de país i per fer-ho, “hem d’implicar a tothom”: escoles, famílies, llibreters, editors, bibliotecaris, autors, traductors… Per aquest motiu, la presentació s’ha fet des d’una escola, des d’una biblioteca escolar.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha explicat que “hem triat aquesta escola perquè és una escola amb molta història, fundada per la Maria Teresa Codina i la Marta Mata, també fundadores de l’associació Rosa Sensat. És una escola que té una llarga trajectòria, tenen molts projectes d’innovació educativa i un d’ells al voltant de la lectura i la biblioteca”.

La campanya, que finalitza el 30 de novembre, vol fomentar els hàbits de lectura entre els menors que comencen a llegir, incentivar la compra de llibres a tot el territori català, donar valor al llibre com a eina de coneixement i fomentar la prescripció de la lectura. La iniciativa, impulsada pel Departament de Cultura, compta també amb la ferma implicació del Departament d’Ensenyament, que garanteix el foment de la prescripció de llibres de lectura entre companys de classe durant tot el curs escolar.

L’esperit transversal d’aquesta campanya queda palès en el fet que també compta amb la implicació del Gremis de Llibreters de Catalunya, el Gremi d’Editors de Catalunya, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l’ONCE, i la col•laboració del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, i el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.