Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La Generalitat activarà avui un bot de WhatsApp per informar sobre la Covid-19

També es permet fer videotrucades directament des dels xats grupals

Josep Torreño 10/04/2020

La Generalitat de Catalunya i Facebook han arribat a un acord per activar un bot per WhatsApp durant aquest divendres, amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania tota la informació oficial sobre el coronavirus a través d’aquest canal. Aquest bot, un sistema de diàleg basat en texte i que permet xatejar amb un sistema tècnic, oferirà les últimes dades oficials sobre la pandèmia, consells per protegir-se, informació sobre els símptomes i diagnòstic de la malaltia, què fer en cas de violència masclista o com combatre les emocions.

Per accedir al bot hi haurà dues opcions: A través de l’enllaç gen.cat/whatsapp accedint amb el telèfon mòbil, o guardant el número 681 012 012 i iniciant uuna conversa amb la paraula “HOLA”.

Amb la posada en marxa d’aquest servei, tota la informació sobre la Covid-19 estarà a l’abast de tothom que utilitzi la famosa aplicació de missatgeria instantània.

A més, WhatsApp ha simplificat la funció que permet fer videotrucades amb quatre participants a través dels xats grupals gràcies al nou botó que hi ha habilitat. La novetat permet fer, des d’un grup de quatre membres, trucades de veu o videotrucades amb el nou botó de la part superior, al costat del nom del grup, com explica la companyia a Twitter.

Les videotrucades grupals fa temps que estan disponibles en l’aplicació de missatgeria, però fins ara, dos participants havien de fer-la primer per incloure-hi posteriorment els altres dos membres. El nou botó que introdueix la companyia simplifica el procés. El límit, en qualsevol cas, continua sent de quatre persones, per la qual cosa no apareixerà a grups més nombrosos.