Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

La fiscalia multa amb 30.000 euros Joana Ortega per assessorar el Govern durant la inhabilitació

|

- Publicitat -

La fiscalia demana 30.000 euros de multa per a l’expresidenta de la Generalitat Joana Ortega per un suposat delicte de trencament de condemna, ja que hauria assessorat el Govern mentre estava inhabilitada judicialment. El 23 de gener del 2019 Ortega va ser condemnada pel Tribunal Supremo per l’organització de la consulta del 9-N juntament amb l’antic president Artur Mas i l’exconsellera Irene Rigau.

Publicitat

Ortega va ser condemnada per desobediència a 9 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic electe, així com per a l’exercici de funcions de govern, pena que s’hauria d’haver completat el 19 d’octubre del mateix any. L’execució i liquidació de la pena va ser recorreguda per Ortega, però el recurs va ser desestimat definitivament el 4 de març del 2019.

No obstant això, Ortega va assumir, entre el 17 de maig i el 8 d’octubre del 2019, el càrrec d’assessora en projectes transversals del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, i realitzava una activitat “directament connectada amb el gabinet de la conselleria”. Segons la fiscalia, la retribució per aquest càrrec estava “assimilada a la d’un lloc de treball de funcionari de nivell A”, pel qual Ortega va cobrar 32.110,84 euros bruts.

 

Et pot interessar  La fiscalia recorre la decisió de la Secció de Vacances sobre el recurs de Puigdemont contra l'ordre de detenció a Espanya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió