Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

La Fiscalia investiga el Govern pels defectes als equips de respiració dels Bombers

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Barcelona ha incoat aquest dijous a la tarda diligències d’investigació a l’entorn dels defectes als Equips de Respiració Autònoma (ERA) dels Bombers, segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat a l’ACN fonts del ministeri públic, uns defectes que provoquen que les ampolles d’oxigen es bloquegin i puguin provocar l’asfíxia de l’usuari. Diversos sindicats van presentar una querella davant la Fiscalia la setmana passada perquè investigués si el Departament d’Interior ha comès un delicte contra la seguretat dels treballadors, atès que un informe del servei tècnic dels Bombers revelava que la Conselleria tenia constància dels defectes dels equips des del 2020, quan va rebre un altre informe amb la mateixa conclusió.

Publicitat

D’altra banda, la Fiscalia també ha confirmat que investiga una altra denúncia dels sindicats dels Bombers conta la decisió de la Inspecció del Treball de declarar-se no competent per paralitzar l’activitat amb els equips de respiració.

Interior s’ha compromès aquest any a revisar les més de 2.000 ampolles que fan servir els Bombers de Catalunya, però els sindicats que han denunciat els fets demanen que mentre es canvien s’estableixi un protocol de seguretat que, segons diuen, el Departament els nega.

Cal recordar que el Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici arran de les possibles deficiències. El Síndic s’ha adreçat a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments per demanar informació sobre la traçabilitat de l’informe que va elaborar el fabricant dels ERA l’any 2020, les actuacions que s’han dut a terme a partir del coneixement d’aquest informe i si s’ha endegat algun procediment de revisió o substitució dels ERA.

Et pot interessar  La Fiscalia descarta el terrorisme en la causa del Tsunami Democràtic i rebutja investigar Puigdemont i Rovira
Publicitat

Més notícies

Opinió