Dimecres, 8 de juliol de 2020 - Edició 713
La República

La fiscalia es querella contra la Crida-CUP per no retirar els llaços grocs de l’Ajuntament de Lleida

El jutjat 3 de Lleida ha admès a tràmit una querella presentada per la fiscalia contra el president de la Crida-CUP, Pau Juvillà, per un delicte de desobediència. L’acusen d’haver […]

Avatar
Agències 12/04/2019
Pla curt on es poden veure quatre llaços grocs lligats al capdamunt de la façana de la Paeria a l'alçada del despatx de la Crida-CUP/ Crida per Lleida

El jutjat 3 de Lleida ha admès a tràmit una querella presentada per la fiscalia contra el president de la Crida-CUP, Pau Juvillà, per un delicte de desobediència. L’acusen d’haver “incomplert reiteradament” els requeriments de la Junta Electoral de Lleida, arran d’una denúncia de Ciudadanos (que, avui mateix, també ha denunciat davant la JEC un reportatge de TV3 sobre els familiars dels presos presos polítics), perquè es retiressin els llaços grocs col·locats a les finestres del despatx del grup municipal que donen a la façana de l’Ajuntament de Lleida de la plaça Paeria. Pel que fa al grup municipal d’ERC, el ministeri públic està a l’espera del que digui la Junta Electoral ja que, en el seu cas, el grup municipal, va canviar l’estelada de la façana per una senyera, va col·locar un domàs d’Òmnium amb la paraula ‘Democràcia’ i va desfer el llaç groc que hi quedava, deixant-hi la cinta.

La Junta Electoral de Lleida havia donat de marge fins a les 9 hores del 27 de març als grups municipals de la Paeria per retirar els llaços grocs, cartells i la resta de símbols que pengen a l’exterior dels respectius despatxos i que són visibles des de la façana de l’edifici consistorial. Des de la Crida-CUP ja van explicar que no tenien intenció de retirar els llaços que tenen penjats.

La Junta Electoral demana ara a ERC retirar cartells

Pel que fa a ERC, el partit es van adreçar a la Junta Electoral per explicar que no tenien cap estelada ni cap llaç groc penjat i hi van adjuntar una fotografia. Segons ha explicat ERC, ahir dijous la junta electoral els va respondre i els va donar 24 hores per treure el domàs de ‘Democràcia’ que penja a la façana així com els cartells de ‘fake justice’ que estan penjats per l’interior de les finestres del despatx.

Ahir dijous al vespre, el president del grup municipal d’ERC a la Paeria, Carles Vega, va interposar un recurs a la Junta Electoral en considerar que aquesta última petició és una “vulneració dels drets fonamentals” i que no respon a la denúncia inicial presentada per Ciudadanos que feia referència ala llaços grocs de la façana. Al·lega que els cartells de ‘fake justice’ són “opinions” que no representen a cap partit i que el domàs de ‘Democràcia’, “encara menys”.

Relacionats