Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

La Fiscalia encén els ànims de l’independentisme: primera demanda de vaga general després de les peticions de presó

L’organització política propera a la CUP ‘Endavant’ ha reaccionat a la demanda de la Fiscalia de 25 anys de presó a Junqueras, 17 a Sànchez, Cuixart i Forcadell i 16 a […]

Marina Bou Cabero 02/11/2018
L'independentisme talla una carretera en una protesta pacífica

L’organització política propera a la CUP ‘Endavant’ ha reaccionat a la demanda de la Fiscalia de 25 anys de presó a Junqueras, 17 a Sànchez, Cuixart i Forcadell i 16 a la resta de presos polítics. En un comunicat que ha difós via Twitter, ha demanat transformar el “rebuig” a la decisió del ministeri públic en propostes mobilitzadores. “L’objectiu del procés judicial no és només espantar i amenaçar els milions de persones que defensem el dret d’autodeterminació. Volen fer abjurar les forces autodeterministes del Principat de la unilateralitat i la desobediència, que és l’única via que permet exercir realment l’autodeterminació”, diuen per defensar que “en la seva democràcia, no és possible parlar de tot”.

“Cal convertir el judici oral en una gran mobilització contra l’aparell de l’estat espanyol”, han escrit des de l’entitat per proposar “als agents socials, polítics i sindicals treballar, cadascú des de l’àmbit i protagonisme que li pertoqui, per la convocatòria d’una vaga general i d’una jornada de lluita el primer dia del judici oral”.  “Creiem que l’estratègia d’acusar l’Estat dins la sala de vistes s’ha de complementar amb la realitat d’un país paralitzat”, sentencien per afegir que -amb tot- “la repressió no pot ser excusa per evitar la crítica política” contra “el processisme i la gestió del mandat de l’1 d’octubre”.