Dimecres, 1 d'Abril de 2020 - Edició 615
La República

La fiscalia demana que s’arxivi una denuncia contra el torturador franquista “Billy El Niño”

La fiscalia ha instat al jutjat d’Instrucció número 39 de Madrid que arxivi una denúncia contra el torturador franquista “Billy El Niño”. L’òrgan judicial considera que les tortures ja han […]

Redacció
Redacció 10/10/2018

La fiscalia ha instat al jutjat d’Instrucció número 39 de Madrid que arxivi una denúncia contra el torturador franquista “Billy El Niño”. L’òrgan judicial considera que les tortures ja han prescrit i a la vegada també afirma com els fets relatats per la víctima “no són constitutius de delicte”.

El 5 d’octubre de l’any 1974, E.G va ser detinguda per participar en una assemblea de treballadors, com a membre de la Lliga Comunista Revolucionària. Al cap de poques hores va ser alliberada, però de nou, tres dies més tard era arrestada per tres joves “sense identificar”.

E.G denuncia que durant sis dies va ser sotmesa a maltractaments a la Direcció General de Seguretat. Al despatx de “Billy El Niño”, la víctima hauria rebut cops de puny per tot el cos. La denunciant va acabar sent empresonada fins al juliol de 1976, moment en el qual va rebre l’indult.

Relacionats