Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

La fiscalia demana que el TSJC investigui Lluís Salvadó per l’1-O

|

- Publicitat -

La fiscalia ha demanat a la magistrada titular del jutjat d’instrucció número 13 que elevi al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una exposició raonada perquè investigui Lluís Salvadó per l’1-O. Salvadó és diputat al Parlament i, per tant, aforat. En el seu escrit, el ministeri públic creu que ara és el moment d’enviar l’exsecretari d’Hisenda al TSJC després d’escoltar diverses declaracions i d’haver rebut els informes de la policia judicial sobre els documents intervinguts durant els registres del 20-S. Al seu parer, Salvadó podria haver comès els delictes de malversació, prevaricació, desobediència, revelació de secrets i organització criminal.

Publicitat

Segons la fiscalia, la participació de Salvadó queda atribuïda per les diferents declaracions que va fer als mitjans i per diverses converses telefòniques, de les quals es desprèn que l’actual diputat d’ERC “era coneixedor de l’estratègia i full de ruta a seguir per aconseguir la independència de Catalunya”. Apunta, a més, que també tenia a casa un document de treball sota el títol ‘Full de ruta unitari del Procés sobiranista català” i un altre amb preguntes i respostes sobre els pressupostos de Catalunya on s’incloïen despeses per a la celebració del referèndum, entre altres.

Entre les converses telefòniques, la fiscalia en cita algunes on ell parla del vot per correu i l’enviament de la targeta censal, on diu que ell està disposat a obeir les lleis emanades del Govern per sobre de les de l’Estat i que té l’encàrrec de tenir preparades les estructures d’estat que el competent per al 2 d’octubre i per a la declaració d’independència.

De fet, en els registres al seu domicili i despatx es va trobar un document amb les activitats a desenvolupar abans de la desconnexió per part del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, com ara el desplegament de l’Agència Tributària Catalana. També es van trobar altres documents sobre repartiment d’actius i passius, mesures judicials a adoptar en resposta a l’Estat o previsions econòmiques sobre el pla de tresoreria del nou estat. Salvadó també tenia un esborrany del decret d’estructura del futur Ministeri de Vicepresidència, Economia i Hisenda.

Et pot interessar  VÍDEO | El president Aragonès insta Sánchez a pactar un referèndum abans del 2027

La fiscalia també apunta que es van localitzar trossos de paper trencats en la fotocopiadora que un cop reconstruïts mostren que Salvadó i Elsa Artadi havien de coordinar els escenaris posteriors al referèndum.

Aquesta petició de la fiscalia perquè el TSJC investigui Salvadó és un dels motius que esgrimeix també el ministeri públic per reclamar al mateix tribunal que declari aquesta causa complexa, ja que inclouria Josep Maria Jové i també Lluís Salvadó, de forma que el termini d’instrucció es pugui allargar 18 mesos en lloc de sis.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió