Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La Fiscalia de Sánchez encobreix les corrupteles de Juan Carlos I i arxiva les investigacions

|

- Publicitat -

La Fiscalia General de l’Estat ha arxivat les investigacions relatives a les corrupteles de Juan Carlos I. Tot i que el ministeri públic admet que el monarca fugat va cometre els delictes, conclou que han prescrit i que van tenir lloc quan gaudia d’inviolabilitat, com estableix la Constitució espanyola. Per tant, l’Estat espanyol ja té tot enllestit per tancar amb pany i clau les investigacions.

La causa oberta contra el Borbó tenia per objecte el cobrament de 100 milions de dòlars com a comissió per l’adjudicació a empreses espanyoles del tren d’alta velocitat a la Meca i el pagament de despeses familiars per part d’un empresari mexicà.

Publicitat

Durant la recerca, s’han identificat quotes defraudades a la hisenda pública a l’IRPF dels exercicis 2008 a 2012 que superen amb escreix l’import de 120.000 euros anuals que el codi penal estableix com a llindar del delicte. Tanmateix, el monarca no passarà ni un dia entre reixes.

I és que altre cop la “justícia” espanyola demostra que està dissenyada per protegir els interessos dels de sempre, del règim del 78, i per perseguir qualsevol mena de dissidència. Un cas paradigmàtic és el de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, encausat i exiliat per escriure cançons en contra de la corrupta Corona i condemnat pels tribunals espanyols a 3 anys i mig de presó per injúries, terrorisme i amenaces.

Se’ns pixen a sobre i diuen que plou.

 

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut