Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

La fiscalia de l’Audiència Nacional ordena iniciar la investigació contra l’Open Arms

Actua a petició de Vox, que ha denunciat l’ONG

Avatar
Agències 23/08/2019
Santiago Abascal, president de Vox / Flickr

La fiscalia de l’Audiència Nacional ha incoat diligències d’investigació per determinar si l’Open Arms ha comès algun delicte. Ho fa després que el partit d’ultradreta Vox hagi presentat una denúncia per considerar que l’ONG (que es dedica a salvar vides humanes a la mediterrània) ha vulnerat les llei marítimes i ha comès un delicte de col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones. De moment, però, no vol dir que s’hagi formalitzat la investigació sinó que s’inicien els tràmits per determinar si ha existit responsabilitat penal i sobre quines persones hauria de pesar.

Paral·lelament, fonts de la fiscalia informen també que s’ha fet el mateix amb la denúncia que va presentar la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, sobre les agències de ventres de lloguer.

Els migrants de l’Ocean Viking desembarcaran a Malta després que sis països hagin accedit a acollir-los

D’altra banda, el primer ministre de Malta, Joseph Muscat, ha anunciat aquest divendres un acord per desembarcar a l’illa els 356 migrants rescatats que hi ha a bord de l’Ocean Viking, que després seran traslladats a sis països. “Després de discussions amb la Comissió Europea i diversos estats membre, principalment França i Alemanya, Malta ha accedit a formar part de la solució de l’Ocean Viking, que té 356 persones a bord”, ha escrit Muscat al seu Twitter.

Segons el primer ministre maltès, “tots els migrants seran traslladats a altres estats membre”. En concret, ha precisat que els migrants rescatats pel vaixell de Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée entre el 9 i el 12 d’agost seran traslladats a França, Alemanya, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania. “Cap d’ells no es quedarà el Malta”, ha recalcat.