Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

La FiraTàrrega abaixa el teló fins a l’any que ve

FiraTàrrega ha abaixat el teló de la seva edició número 38 amb èxit de públic però també de professionals que han participat en els diferents espectacles de carrer. El conjunt […]

Redacció
Redacció 10/09/2018
La companyia Adhok en l'espectacle itinerant de Fira Tàrrega. El 9 de setembre de 2018 / ACN

FiraTàrrega ha abaixat el teló de la seva edició número 38 amb èxit de públic però també de professionals que han participat en els diferents espectacles de carrer. El conjunt de la programació ha ofert un cartell ric en formats, gèneres i estils: per a tot tipus de públics i edats, on s’han pogut veure 50 espectacles nacionals i internacionals, 12 dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega. Aquesta ha estat la darrera edició dirigida per Jordi Duran, que ha valorat tot el camí recorregut fins al moment, ha dit que “ara toca marxar” i ha desitjat a la nova direcció que comptin amb un major pressupost. Durant els quatre dies de Fira, hi ha hagut un total de 227 sessions, ubicades en 22 espais d’exhibició. Enguany la Fira ha registrat 1.013 professionals de 588 entitats, superant així la barrera del miler d’acreditats.

El director executiu de Fira Tàrrega, Oriol Martí, ha valorat les xifres aconseguides enguany explicant que s’han venut el 96% de les entrades de pagament i ha volgut destacar que s’ha assolit el llindar d’un miler de professionals acreditats en aquesta edició de Fira Tàrrega.

Per la seva banda, el director de Fira Tàrrega, Jordi Duran, que aquest diumenge vivia emocionat el seu darrer dia al càrrec, ha volgut desitjar a la propera direcció artística de Fira Tàrrega “un major pressupost”, ha dit que cal “marxar” perquè és necessari per tothom. “Ha estat un privilegi”, ha afegit tot mencionant a l’Anna Giribet, companya d’equip de Duran que avui no ha pogut ser en la cloenda de l’edició.

L’alcaldessa de Tàrrega, per la seva banda, ha fet un símil de la Fira amb el canal Segarra Garrigues explicant que semblava molt “difícil que fos una realitat”, de fet ha subratllat que ha suposat un gran esforç “la feina d’internacionalització que s’ha dut a terme en els darrers vuit anys”.

La pluja de la tarda de diumenge ha fet que algun espectacle s’hagués de retardar en horari però no s’ha suspès definitivament cap de les funcions de carrer.

Enguany la Fira ha registrat 1.013 professionals de 588 entitats, superant així la barrera del miler d’acreditats. D’aquests, 616 són catalans, 173 de la resta de l’Estat i 224 internacionals. La Llotja ha acollit un total de 59 expositors i 54 activitats, reunions i presentacions professionals.

FiraTàrrega 2018, una relectura de l’espai públic

Aquest 2018 FiraTàrrega ha posat el focus en la relectura de l’espai públic, per actualitzar-ne la mirada, entendre i celebrar el carrer. Durant aquests quatre dies s’han pogut veure obres com la trilogia de la companyia Adhok, que ha estrenat a FiraTàrrega tres espectacles que reflexionen sobre la joventut i la vellesa (Issue de Secours, L’envol i Le Nid); també destaquen els polonesos Teatr KTO que han estrenat als carrers de Tàrrega Peregrinus així com els dos espectacles Of Man and Beast i Witness This de la reconeguda companyia anglesa Chameleon.

La proposta de la italiana Caterina Moroni UN.HABITANTS_To make room for us que s’ha pogut veure al cementiri de Tàrrega i l’aposta de Becki Parker & Vero Cendoya amb Hunting for the unicorn han ofert dues visions al voltant de l’autisme, són algunes de les peces que han marcat aquesta edició.

Un any més FiraTàrrega ha acompanyat 10 produccions que han format part del programa Suport a la Creació i que s’han pogut veure a FiraTàrrega 2018, Mumusic Circus amb Flou Papagayo, Zum zum Teatre i Quim Bigas amb Hippos, CampiQuipugui amb Asteroid, Emilia Gargot amb ZH o 36 milions d’anys a 120km/h, la peça Proyecto X de Silere, o 5.102 m/s deJoan Català. Totes elles són una aposta per la novetat, la riquesa d’estils i categories escèniques i, sobretot, per la voluntat d’innovar en les arts de carrer.

La propera edició de FiraTàrrega tindrà lloc del 5 al 8 de setembre del 2019.