Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

La filla de Forn torna a portar a l’ONU “la persecució política” a l’independentisme

Anna Forn ha intervingut aquest dilluns a Ginebra en el debat general del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides

|

- Publicitat -

La filla de l’exconseller Quim Forn, actualment empresonat per la justícia espanyola, ha denunciat a les Nacions Unides (no és el primer cop que es fa) “la persecució política” contra els defensors “del dret a l’autodeterminació” de Catalunya. En la seva intervenció aquest dilluns a Ginebra en el debat general del Consell de Drets Humans de l’ONU, Anna Forn ha explicat que “9 líders socials i polítics” catalans, entre ells el seu pare, es troben a la presó des de fa més de 10 mesos de forma preventiva per “convocar un referèndum en compliment del mandat electoral derivat del resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya” del 2016.

Publicitat

En aquest sentit, ha exigit al govern espanyol que tramiti “les invitacions necessàries perquè els Relators Especials i els Grups de Treball” de l’organització internacional “que ho han sol·licitat, puguin visitar el país”. A més, ha sol·licitat als “mecanismes de Nacions Unides que assessorin i acompanyin a l’Estat espanyol en la gestió d’aquest tema”.

Respecte a la situació dels presos polítics, la filla de l’exconseller d’Interior ha lamentat que no s’hagin adoptat “mesures alternatives més humanitàries” i que se’ls tracti “com a terroristes”. “Ens trobem davant d’una situació de judicialització màxima d’una situació política amb l’adopció de mesures desproporcionades”, ha dit. Per això, Anna Forn ha tornat a reclamar al govern espanyol que “doni les instruccions necessàries” perquè puguin “quedar en llibertat” obrint “la porta al diàleg”.

Et pot interessar  El Suprem revisa aquest dijous els recursos de Vox i Cs contra els indults als líders del procés
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió