Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La FAVB exigeix al govern reforçar la sanitat pública amb un “compromís efectiu”

Els veïns recriminen al conseller de Salut que admeti l’augment d’assegurances privades però que no proposi cap mesura

Agències 16/02/2022
La presidenta de la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), Ana Menéndez, i Corina Albir, Marta Carrera i Marcel·la Güell, de la comissió de salut, en roda de premsa a la seu de l'entitat, a Barcelona | ACN

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) alerta de la “pèrdua de prestigi” del sistema sanitari públic i reclama als responsables polítics un “compromís efectiu” per reforçar-lo. En una roda de premsa aquest dimecres, la FAVB ha explicat que van enviar una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, però que no n’han obtingut resposta, i ha assegurat que no es quedaran com a “espectadors” davant el “desmantellament” del sistema. Una de les mesures que demanen és millorar l’accessibilitat i la presencialitat als CAP i acabar amb les “lamentables” cues al carrer. Els veïns han retret al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que admetés l’augment de contractació d’assegurances privades però que no proposi cap mesura.

Els veïns de Barcelona reclamen un compromís efectiu del Departament de Salut per garantir “que la població sigui atesa com es mereix” als centres d’atenció primària (CAP). Marta Carrera, de la comissió de salut de la FAVB, ha afirmat que si no han alçat la veu fins ara és perquè veien que la situació de la covid-19 era molt complicada, però que ja no poden “callar més”.

Corina Albir, també de la comissió de salut de la federació, ha advertit que l’anomenada ‘nova normalitat’ sorgida de la pandèmia “promou la desmotivació dels professionals i un creixement molt important de les assegurances privades”.