Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La “farsa” dels vincles de Puigdemont amb Rússia: una estratègia per “perjudicar” la seva imatge

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, considera que les acusacions de la Guàrdia Civil a Carles Puigdemont són una estratègia per “perjudicar” la imatge del president de Catalunya i posar la comunitat internacional a favor d’Espanya

Agències 12/09/2021
Miriam Nogueras, portaveu de Junts per Catalunya en el Congrés de Diputats

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha titllat de “farsa” els informes que vinculen l’entorn de l’expresident català i líder de Junts, Carles Puigdemont, amb Rússia i que, a parer seu, només cerquen “perjudicar” la seva imatge.

“Des de fa molts anys a tots els interessa perjudiar la imatge de Puigdemont”, ha denunciat Nogueras sobre la informació que ha publicat ‘The New York Times’ en què, segons un informe d’intel·ligència europeu, el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, es va reunir amb els serveis secrets russos per cercar suports a la causa independentista.

Però, segons ha apuntat la independentista catalana en declaracions a Europa Press, la informació surt d’un informe de la Guàrdia Civil al qual el seu partit no dona “cap credibilitat”. “Sabem que no només la Guàrdia Civil construeix relats i mentides sinó que existeix una xarxa política, judicial i mediàtica que compra tot això”.

“És una més de les històries que a molts els interessa que es digui per desprestigiar Puigdemont, que és l’únic o dels pocs que està plantant cara i guanyant a l’Estat espanyol a Europa”, ha etzibat Nogueras. D’aquesta manera ha destacat que s’intenta perjudicar la imatge de Puigdemont, com a estratègia per intentar sobreposar-se davant una previsible crítica a Espanya, per part de la comunitat internacional.