Dissabte, 8 de maig de 2021 - Edició 1017
La República

La dona de Turull denuncia les dificultats de les famílies per parlar amb els presos polítics: “Els veus però no tens cap mena de relació”

“No hem tingut temps de parlar amb ells, els cinc minuts que ens veiem quan acaba la sessió del matí. Els veus però no tens cap mena de relació”. Són […]

Redacció
Redacció 19/02/2019
Jordi Turull, conseller legítim de la Presidència / ACN

“No hem tingut temps de parlar amb ells, els cinc minuts que ens veiem quan acaba la sessió del matí. Els veus però no tens cap mena de relació”. Són paraules de Blanca Bragulat, dona de Jordi Turull, en una entrevista al ‘324’ on ha explicat que encara no ha visitat la seva parella a la presó madrilenya de Soto del Real (hi anirà dilluns vinent) i que -durant els dies de judici- tampoc ha pogut parlar amb ell perquè a l’hora que arriben al centre penitenciari ja no tenen permès trucar per telèfon.

“Aquests dies han estat un descontrol, no sabíem quants dies duraria el judici, l’ordre de les compareixences… La setmana passada vam ser a Madrid de dilluns a dijous esperant que acabessin les qüestions prèvies, a veure quin ordre seguien. I ahir al vespre vaig pujar amb les meves filles i hem tornat a baixar perquè la vida continua”, ha afegit. Pel que fa a la declaració de Jordi Turull avui al Tribunal Suprem ha assegurat que “estem molt contents i orgullosos” i ha lloat que (tot i que “impliqui més riscos”) hagi contestat les preguntes de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat per poder defensar-se. “Confiava plenament que se’n sortiria, per la dialèctica que té”, ha conclòs.

Amb tot, ha admès que els neguiteja la convocatòria d’eleccions espanyoles pel 28-A “perquè Marchena ja va dir que no pararia el judici” i això implica “anar molt més ràpid”. “La setmana passada van arribar notícies que es podria fer de dimarts a dissabte i, a nivell personal, és un desgast per a ells”, ha dit.