Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

La dona de Mainat el va denunciar per violència masclista tres setmanes després de l’intent d’homicidi

El que era una denúncia per violència de gènere ha acabat sent una confessió per part d’Angela Dobrowolski

Redacció
Redacció 05/10/2020
11/06/2020 Josep Maria Mainat acude al tanatorio Sancho de Ávila donde se encuentran los restos mortales de Rosa María Sardá, en Barcelona a 11 de junio de 2020. POLITICA Europa Press Reportajes - Europa Press

Arran de la informació de l’intent d’homicidi de Josep Maria Mainat, Rac 1 ha avançat aquest dilluns que la seva dona, Angela Dobrowolski va denunciar el seu marit per violència masclista, tres setmanes després d’intentar-lo matar.

El que hauria estat una nova versió de la situació de la parella per part de Dobrowolski, s’ha convertit en un al·legat de defensa, ja que en una denúncia per violència de gènere, la dona ha assegurat que Mainat no la maltracta, i va explicar la seva versió dels fets a la policia. Comenta que el passat mes de gener, Mainat li va demanar el divorci, i que des d’aleshores passava per una crisi on esporàdicament consumia estupefaents.

Segons les informacions de Rac 1, també va explicar als mossos que sospitava que Mainat l’havia denunciada per intent d’homicidi, i els va explicar que la nit fatídica, ell es va despertar amb signes de trobar-se malament, a la qual cosa ella va respondre trucant al SEM. De fet, Dobrowolski atribueix la hipoglucèmia a la punxada d’un medicament que serveix per aprimar que ella mateixa hauria administrat de forma consentida al seu marit abans d’anar a dormir. Després que Mainat es despertés del coma, va acusar directament la seva dona d’intentar-lo matar, resultant en la contractació de vigilància privada i un detectiu, a part de no deixar-la estar a soles amb els seus fills i tallar-li l’accés a vehicles familiars i a la targeta de crèdit.

Al final de la seva declaració, va rebutjar la sol·licitud d’una ordre de protecció, i va assegurar que només volia que Mainat retirés la vigilància i el detectiu privats.