Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

La discriminació del català als senyals turístics dels Països Catalans no cessa

|

- Publicitat -

La marginació de la llengua pròpia en els rètols turístics dels Països Catalans continua sent una estesa realitat. “Vía Verde de El Maigmó”, a Alacant; “Control de seguridad cerrado”, a l’aeroport de Palma o “Arco de Triunfo” al centre de Barcelona són només alguns exemples.

Publicitat

Plataforma per la Llengua manté la seva tasca de denunciar-ho a través de les xarxes socials i amb campanyes com #NormalitzaMallorca per fer un recull de cartells retolats en llengües com el castellà, l’anglès o l’alemany, a les Illes Balears, en molts casos sense presència del català o deixant-lo a un segon pla.

Al País Valencià, l’entitat recentment ha detectat que la Diputació d’Alacant exclou, una vegada més, el valencià a la via verda del municipi d’Agost al Maigmó. Davant la castellanització dels rètols, l’ONG del català ha demanat a la Diputació que compleixi la llei i retoli també en la llengua pròpia.

Aquesta setmana els veïns de Ciutat Vella a Barcelona també han criticat a les xarxes socials que han aparegut uns rètols espanyolitzats per indicar les direccions de llocs com el Mercat de Santa Catalina, el Parc de la Ciutadella, el Museu Picasso o l’Arc de Triomf. Fonts de l’Ajuntament han assegurat a Betevé que no és el Consistori qui els ha col·locat i que, per tant, seran retirats.

Et pot interessar  El Govern fomenta l'ús del català en els mitjans de comunicació a les Illes davant “l’amenaça del PP i Vox”
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut