Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

La Diputació de Barcelona es personarà si s’obre la via judicial contra els casos d’assetjament a l’Institut del Teatre

Estudiants del centre s’han manifestat avui fins a les portes de la Diputació

Agències 25/02/2021
Un moment de l'inici de la concentració a la plaça Margarida Xirgu abans de començar la manifestació fins al centre de Barcelona.

El ple de la Diputació de Barcelona ha decidit presentar-se com a acusació particular en cas que les denúncies d’assetjament i abús de poder d’una vintena d’alumnes de l’Institut del Teatre acabin als jutjats. En un text llegit pel vicepresident tercer de l’òrgan, Ferran Mascarell, el ple ha expressat el seu suport “a totes les decisions que, amb la màxima celeritat i contundència, es prenguin per investigar i resoldre els casos denunciats”, i demana als òrgans de direcció de l’Institut “reforçar els mecanismes necessaris perquè no es tornin a repetir mai més”. Davant de l’Institut del Teatre s’han manifestat membres del col·lectiu Abús Art, que han exigit respostes i responsabilitats després de les denúncies.

A més, la corporació també fa públic el seu rebuig “enèrgic” davant dels presumptes casos d’assetjament sexual i abús de poder en el centre acadèmic» i condemna l’actitud “sens dubte minoritària, del personal docent que hagi pogut incórrer en aquests comportaments, absolutament intolerables, que atempten contra els drets fonamentals de les persones i que s’han de prevenir i eliminar contundentment”.

Mentrestant, la plataforma Abús Art, nascuda de les estudiants de l’Institut del Teatre per impulsar el moviment contra els abusos en les escoles d’arts en viu, s’ha concentrat a les portes de la Diputació de Barcelona per denunciar els casos.

La protesta, que ha erigit lemes com ‘No és art’ i ‘No és teatre’ ha sortit de la Plaça Margarida Xirgu a les 10 h del matí i ha passat per la Gran Via i el Passeig de Gràcia.