Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

La Diputació de Barcelona contribueix a reduir les factures de llum, aigua i gas de les famílies vulnerables

Una actuació que representa 225€ per llar

|

- Publicitat -

La Diputació de Barcelona ha desplegat un pla de suport per garantir les necessitats bàsiques a les famílies vulnerables. El Programa d’Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica ofereix als ajuntaments accions per millorar l’eficiència energètica dels habitatges en situació de pobresa energètica, reduir les despeses d’aquestes llars en subministraments bàsics (electricitat, aigua i gas) i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat social.

Durant el 2017, s’han fet 1.540 auditories a 212 municipis de la demarcació de Barcelona que han reduït un 18% les factures de llum, aigua i gas de les famílies vulnerables, el que representa 225 euros anuals per llar. La previsió d’estalvi energètic estimat és de fins a gairebé 1,5 milions kWh anuals en el conjunt de les 1.540 llars.

Publicitat

S’han instal·lat més de 18.000 elements d’eficiència energètica per a optimitzar la il·luminació, controlar i gestionar millor l’energia, millorar l’aïllament de portes o finestres i estalviar aigua. S’han realitzat 5.218 actuacions per optimitzar els contractes de subministraments, entre elles 587 peticions de Bo Social.

“Els ajuntaments contacten amb la Diputació per demanar les auditories, les dades que recollim ens permeten afrontar els reptes del futur i a la vegada reforçar el nostre compromís amb els col·lectius més vulnerables”, afirma Meritxell Budó, vicepresidenta de la Diputació i cap de l’Àrea d’Atenció a les Persones.

D’un total de 45 milions d’euros destinats als projectes de Benestar Social, la Diputació de Barcelona destina 11 milions d’euros anuals als municipis de la demarcació de Barcelona per a la prestació de Serveis Socials Bàsics i 15 milions d’euros en el marc del programa complementari per a la cobertura de necessitats socials bàsiques, com ara els subministraments d’aigua, llum i gas. La resta es destina a programes com la Teleassistència, el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge, entre molts d’altres, així com al suport a entitats del tercer sector social.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut