Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

La borrasca Glòria fa aconsellable avançar a dissabte el retorn del cap de setmana

L’avís és per evitar possibles incidències que es puguin produir a la carretera per la pluja i el vent

Redacció
Redacció 18/01/2020

Es preveu força mal temps aquest cap de setmana i Trànsit ha aconsellat avançar a dissabte el retorn de el cap de setmana per evitar possibles incidències que es puguin produir a la carretera davant l’arribada de la borrasca Glòria, segons ha informat la institució.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha advertit que la borrasca Glòria vindrà acompanyada de forts vents, pluja i neu i que afectarà la península, especialment a la zona mediterrània i de l’est de Castella-la Manxa. Aquests fenòmens meteorològics poden afectar la circulació per carretera.

Els fenòmens meteorològics més adversos s’esperen per al diumenge i dilluns, de manera que la DGT ha destacat que “és important planificar els desplaçaments tenint en compte aquesta situació”.

A més de les vies comarcals i locals que es puguin veure afectades per aquest fenomen, també podrien presentar complicacions les vies d’alta capacitat autovies i autopistes.

En concret, és possible que a les carreteres hagi restriccions a la circulació de vehicles pesants; restriccions a la circulació a altres vehicles que no comptin amb pneumàtics d’hivern o cadenes; limitació de la velocitat de circulació i prohibició d’avançaments; talls totals preventius i embolsamientos; i seguiment obligatori de desviaments alternatius.

Davant el temporal, Trànsit recomana que es “s’extremi la precaució” quan es circuli per les àrees i vies afectades per aquesta previsió, així com disposar dels mitjans i equipament adequat per transitar en condicions de seguretat.

Així mateix, la DGT ha recordat que per permetre el pas de vehicles de conservació de carreteres i llevaneus “és molt important que es circuli en comboi i es deixi lliure el carril esquerre”.

Trànsit informarà de la situació de la circulació a través dels mitjans de comunicació, especialment en els butlletins informatius de ràdio, xarxes socials, a la seva pàgina web i al telèfon 011.

Relacionats