Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La desesperació: Zelenski proposa intercanviar un líder prorús per infants presoners de guerra

Els serveis de seguretat ucraïnesos van capturar, aquest dimarts, a un polític prorús i molt amic de Putin: Ara demanen fer un intercanvi

Redacció 13/04/2022
Viktor Medvedchukl

El president d’Ucraïna lluita i pagarà el preu que faci falta per recuperar territori i presoners ucraïnesos que es troben en mans russes. Davant el panorama actual, vivint una guerra des de fa gairebé un mes i mig, Volodimir Zelenski, ha proposat a Moscou intercanviar a Viktor Medvedchukl, polític prorús i amic de Putin, per a nens i nenes presoners de guerra. Els serveis secrets d’Ucraïna van arrestar aquest dimarts, 12 d’abril, a Medvedchuk en una operació “perillosa i ultraràpida”, per així poder fer aquest intercanvi. Zelenski és conscient que el polític té un valor molt important per Putin, de fet, el jefe del Kremlin és el padrí de la seva filla; per això vol canviar-lo per 1000 presoners Azovstal.

El president d’Ucraïna, abans de sol·licitar el “tracte”, va publicar anteriorment una foto de Medvedchuk emmanillat, d’aspecte molt cansat, vestit amb roba militar i amb una insígnia de la bandera d’Ucraïna. “Es va dur a terme una operació especial gràcies als serveis de seguretat ucraïnesos. Bravo!”, va apuntar Zelenski al seu compte de Telegram.

Medvedchuk és el líder del partit Plataforma d’Oposició – Per la vida, el més gran entre l’oposició i un dels partits suspesos al març per Zelenski.