Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La democràcia espanyola pagarà la ràbia de Casado contra Catalunya

El recentment escollit president del PP, Pablo Casado, pretén minvar (encara més) la democràcia espanyola en el seu intent d’erradicar les aspiracions sobiranistes a Catalunya, sacrificant drets i llibertats per […]

Marina Bou Cabero 26/07/2018

El recentment escollit president del PP, Pablo Casado, pretén minvar (encara més) la democràcia espanyola en el seu intent d’erradicar les aspiracions sobiranistes a Catalunya, sacrificant drets i llibertats per a tots els ciutadans de l’Estat. En la seva compareixença de premsa a Barcelona posterior a la primera reunió del comitè executiu del partit, ha anunciat que vol incloure al Codi Penal espanyol delictes de la seva pròpia creació: convocatòria il·legal de referèndums i sedició impròpia. Per fer-ho, els populars pretenen presentar una iniciativa parlamentària i que aquesta es voti al Congrés amb l’objectiu “d’anticipar-nos a possibles pactes com el d’un hipotètic referèndum”. Així, podrà controlar sobre què (i que no) tenen veu els ciutadans no només a Catalunya; sinó arreu de l’Estat espanyol.

D’altra banda, Casado ha tornat a  amenaçar d’intentar forçar l’aplicació de nou de l’article 155 de la Constitució espanyola al Senat (on té majoria absoluta) si no veu en el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, un viratge respecte d’allò que considera una “dependència dels independentistes”.

La nova direcció del PP, encara més ferotge contra Catalunya

De la nova direcció del PP de Pablo Casado, destaca el nomenament de l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz com a nou secretari d’Interior i Llibertats del partit; ja que va liderar l’anomenada operació Catalunya (usant recursos públics per desprestigiar els dirigents independentistes) per la qual va ser fins i tot reprovat al Congrés espanyol.

Casado també ha nomenat Teodoro García Egea com a nou secretari general del PP, el càrrec orgànic més important. La xarxa ja ha recuperat algun dels seus tuits en relació a Catalunya o l’animadversió que mostra a l’esquerra de Podemos, que deixen entreveure amb quines intencions arriba al partit.

 

Plantada de Santamaría a Casado

L’exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría ha plantat Casado al Comitè Executiu Nacional del partit d’avui. Tot i que no tenia per què assistir-hi, el gest s’ha interpretat com una venjança pel trencament -ahir- de les negociacions per incorporar notablement els afins a Sáenz de Santamaría als òrgans de direcció del partit.