Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La delegada de la Generalitat a la Catalunya Central diu que cal un Govern a Madrid per desencallar projectes

Alba Camps nega, amb tot, que la situació que viu Catalunya hagi afectat al funcionament de la Generalitat

Agències 29/08/2019
La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps

La delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, apel·la a la necessitat de què es constitueixi un govern espanyol per afrontar “temes encallats” al territori. Camps posa com a exemple la millora de la seguretat de Rodalies, implantar el sistema de la vinyeta com a alternativa al peatge o el retorn del deute que té l’Estat amb el Berguedà del Fons Miner. En paral·lel, nega que el procés català hagi afectat al funcionament de la Generalitat. “Segurament ara som més operatius que fa tres anys”, assegura. En aquest sentit, Camps diu que sense un Govern a Madrid “hi ha temes que no es poden tractar”.

El Govern segueix funcionant

La delegada al territori nega, amb tot, que la situació que viu Catalunya hagi afectat al funcionament de la Generalitat. “Les subvencions han seguit sortint”, subratlla, tot posant com a exemple que des del 2012 no es convocava cap Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i enguany s’ha fet amb un pressupost de 250 milions d’euros destinats a cobrir les necessitats inversores del món local. “Evidentment que la política nacional afecta, però no es deixa de ser operatiu”, insisteix, tot remarcant que fins i tot “potser ara som més operatius que fa tres anys”.

A l’espera de la sentència dels presos polítics

Camps confia en el fet que la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics dictamini la seva absolució. “Si no els absolen, hi ha d’haver una resposta a tots els nivells, dir que no ho podem tolerar”, opina. La delegada, que recorda que estan empresonats per defensar el dret de vot dels catalans, creu que hi ha d’haver una resposta “pacífica” però d’acord “amb la gravetat dels fets”. “Al final la força la té la gent i existeixen precedents del fet que amb la resistència pacifica es poden canviar les coses”, afegeix.