Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

La defensa de Tamara Carrasco demanarà al jutjat que portarà ara la causa acabar amb el seu confinament a Viladecans

L’advocat Benet Salellas reclama posar fi a “l’excepcionalitat” i la “desproporció” de la mesura

Agències 10/05/2019
Tamara Carrasco, en una imatge d'arxiu

L’advocat de Tamara Carrasco, Benet Salellas, demanarà aquest mateix divendres al jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona que posi fi a la mesura de confinament de la seva clienta, que no pot sortir del seu municipi, Viladecans, per ordre de l’Audiència Nacional. L’Audiència de Barcelona ha decidit que sigui aquest jutjat qui investigui la causa de Carrasco. En declaracions als mitjans, Salellas s’ha mostrat “satisfet” pel fet que ja hi hagi jutjat competent per a la causa, tot i remarcar que s’ha trigat “sis mesos”. Salellas creu que cal posar fi a “l’excepcionalitat” i la “desproporció” de la mesura de confinament quan “l’única acusació és per un delicte de desordres públics per la incitació amb l’emissió de missatges”, que el codi penal “fins i tot preveu que sigui castigat només amb una pena de multa”.

Tamara Carrasco va ser detinguda juntament amb Adrià Carrasco l’abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l’Audiència Nacional pels presumptes delictes de rebel·lió i terrorisme. Al novembre, el magistrat de l’Audiència Nacional Diego De Egea va decidir enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics. Tot i això, va mantenir sobre Carrasco l’obligació d’estar confinada al seu municipi.

Després que l’Audiència de Barcelona hagi acordat que sigui el jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona qui porti la causa, cosa de la qual Carrasco ha hagut d’assabentar-se per la premsa, Salellas demanarà que s’aixequi aquesta mesura. “La desproporció i l’excepcionalitat jurídica de l’Estat en el tema independentista i en l’escarni en la gent que pot estar relacionada amb els CDR és evident”, ha assegurat. Salellas ha celebrat que es faci “una passa més per posar fi al drama jurídic que és la història de la Tamara Carrasco”.