Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La defensa de Rull, Turull i Sánchez avisa que recorreran si es confirma el segon grau

Jordi Pina assegura que no es tracta “d’una guerra” entre JxCat i ERC

Avatar
Agències 11/12/2019
Jordi Pina, lletrat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, atenent als mitjans de comunicació a les portes de Lledoners, Imatge de l'11 de desembre del 2019.

L’advocat de Rull, Turull i Sánchez, Jordi Pina, s’ha mostrat en contra de la decisió de la junta de tractament de Lledoners, que ha proposat la classificació de segon grau per al presos independentistes. Pina confia que, finalment, la secretaria de mesures penals del Departament de Justícia, que ara té dos mesos per decidir-se, acabi dictaminant la classificació de tercer grau, però ha avisat que, si no ho fa, ho recorreran. L’advocat s’ha reunit aquesta tarda i durant més de dues hores amb els seus clients i amb Joaquim Forn, de qui ha dit que tampoc està d’acord amb la decisió de la junta de tractament. A la sortida de la presó, Pina ha subratllat que la divergència de posicionament entre ERC i JxCat “no és cap guerra” entre partits.

Jordi Pina creu que és “de manual” que tots els polítics independentistes presos mereixen un tercer grau. En aquest sentit, ha desgranat els motius pels quals ho defensa. Entre ells, l’entorn social dels presos, la possibilitat que tenen de trobar feina, el fet que no hi ha risc d’incidència o que tampoc hi ha cap responsabilitat civil subsidiària imposada i pendent de pagament.

 

A banda, el lletrat ha recordat que hi ha dos informes contundents d’Amnistia Internacional i Nacions Unides, i que el Suprem no va aplicar l’article 36.2, segons el qual, els presos no podrien gaudir de cap permís fins que no haguessin complert la meitat de la condemna.

 

Per tot això, Pina ha avisat que recorreran la decisió en cas que el Departament de Justícia, en mans d’ERC, acabi dictaminant el segon grau. “Tenim esperances que el Departament acabarà fent una valoració de tercer grau”, ha dit.

 

El lletrat s’ha reunit durant més de dues hores amb els seus clients i també amb Joaquim Forn, de qui ha dit que tampoc està d’acord amb el segon grau. A la sortida de Lledoners, l’advocat ha explicat que els quatre líders independentistes estan “tranquils i aguantant resignadament el fet d’estar privats de llibertat”.

 

“No és una guerra entre partits”

 

Pina ha volgut deixar clar que la divergència d’opinions entre ERC, que ha assegurat que respecta “tècnicament” la classificació de segon grau, i JxCat “no és una guerra entre partits i, en aquesta línia, ha afegit que els presos han subratllat que és important traslladar aquest missatge a la societat.