Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La declaració de béns dels regidors barcelonins desvela la descomunal fortuna del líder del PP

Manuel Valls és el que menys béns ha declarat

Avatar
Agències 20/06/2019
Bou va enviar una mona a la resta d'alcaldables per Barcelona durant la campanya del 26-M des d'una de les seves empreses

El cap de files del PP de Barcelona, Josep Bou, és el líder dels grups municipals de Barcelona més ric. Així es desprèn de la declaració de béns que han presentat els regidors a l’Ajuntament barceloní i que s’han fet públics al web de transparència. Bou ha declarat ser administrador únic de dues empreses, una de les quals amb un valor de 2 MEUR i una altra de 6,4 MEUR. També ha declarat tenir el 50% d’un pis a Cerdanyola del Vallès, el 100% d’una plaça d’aparcament a Barcelona i un vehicle. Pel que fa a la participació en empreses, ha declarat tenir 8,5 MEUR en accions de quatre companyies: Jaime Bou SAU, Bahia Franc SL, Molí del Rog SA i Exclusivas JB SA. La primera empresa es dedica a l’elaboració i venda de pa i pastisseria industrial, i la segona és una promotora immobiliària, de les quals n’és administrador únic i té un sou brut anual entre les dues d’uns 70.000 euros. En la seva declaració de béns, ha dit tenir tres comptes bancaris al Banc Santander, dos d’ells compartits, on hi té uns 3.400 euros. El tercer és un pla de pensions amb 8.600 euros.

D’altra banda, el líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, és el que menys béns ha declarat: ha dit no tenir ni pis ni vehicle en propietat i uns 15.000 euros en comptes bancaris:  un amb 13.000 euros a CaixaBank i un altre amb poc més de 2.000 a BNP-Paribas. Pel que fa a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha declarat no tenir pis ni vehicle en propietat però sí tres comptes bancaris: dos a la Caixa d’Enginyers amb poc més de 30.000 euros, i un de compartit al BBVA amb 2.800 euros.

Al seu torn, el cap de files d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha declarat tenir el 50% d’una casa a Bellver de Cerdanya, d’un pis a Barcelona del qual deu 54.000 euros, i un pis a Sant Vicenç de Montalt. Pel que fa als dipòsits bancaris, ha informat que disposa de tres comptes compartits, dos a CaixaBank i un altre a Caixa d’Enginyers, amb 22.400 euros, i un pla de pensions a CaixaBank amb 36.258 euros. El número 1 de JxCat, Quim Forn, en presó preventiva a Soto del Real, ha declarat tenir la meitat d’un pis a Barcelona, del qual deu 67.000 euros, i tres comptes corrents. De dos d’aquests, n’és titular del 50%, amb 17.000 euros, i un altre és un pla de pensions on hi té gairebé 40.000 euros.

El líder del PSC al consistori Barcelona, Jaume Collboni, ha inclòs en la seva declaració de béns dos habitatges en propietat a la capital catalana, dels quals acumula més de 411.000 euros de deute, i una plaça d’aparcament a la ciutat. També té en propietat dos vehicles i un compte bancari a CaixaBank amb 5.000 euros. A més, declara tenir 405 accions a l’empresa Agenda Pública SL.