Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

La cupaire Montse Venturós es tornarà a presentar a les eleccions municipals

Montse Venturós, que va ser inhabilitada el passat mes d’octubre per negar-se a retirar l’estelada de la façana de l’Ajuntament de Berga durant dos períodes electorals de l’any 2015, vol tornar […]

Avatar
Agències 15/03/2019
Venturós, durant la presentació de la llista de la CUP a Berga

Montse Venturós, que va ser inhabilitada el passat mes d’octubre per negar-se a retirar l’estelada de la façana de l’Ajuntament de Berga durant dos períodes electorals de l’any 2015, vol tornar a dirigir el consistori. Així ho ha anunciat la mateixa Venturós, que encapçalarà novament la llista de la CUP en les properes eleccions municipals. La seva inhabilitació acabarà el proper 1 d’abril, de manera que no li impedirà fer campanya.

La CUP de Berga ha presentat aquesta tarda la candidatura per a les properes municipals que encapçalarà Venturós. L’alcaldessa inhabilitada ha reconegut que els darrers sis mesos, en què no ha pogut estar al capdavant de l’ajuntament per ordre judicial, no han estat fàcils. “Ha estat una situació inèdita a Berga i a l’Estat”, ha remarcat la candidata, que assegura però que surt “reforçada” i “amb ganes de tirar endavant”. Venturós ha explicat que els moments que es viuen a Catalunya “amb persones empresonades, exiliades i represaliades” li han impedit “quedar-se a casa” i han estat una de les raons de pes que l’han dut a voler tornar-se a presentar, una decisió que ha estat avalada per l’assemblea local de la CUP.

Consolidar el projecte arrencat el 2015

Ivan Sànchez, Anna Boix, Roser Valverde, Aleix Serra, Roser Rifà, Isaac Santiago, Eloi Escútia i Marià Miró completen la candidatura de la CUP a Berga. En aquest sentit, Venturós ha expressat la voluntat de tornar a guanyar uns comicis que els hi permetin consolidar el projecte arrencat el 2015 i que ha permès, entre altres aspectes, “sanejar l’ajuntament”.

Venturós ha assegurat que la participació serà clau en unes eleccions municipals per a les quals, a hores d’ara, hi ha set candidatures.