Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La CUP veu “inacceptable” que TV3 acati la resolució de la JEC sobre la manifestació a favor dels presos a Madrid

La CUP acusa als partits d’un pacte entre partits als despatxos La CUP ha considerat “inacceptable” que TV3 acati la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que obliga a […]

Avatar
Agències 05/04/2019
Imatge de la manifestació de l'independentisme a Madrid / Marc Puig

La CUP acusa als partits d’un pacte entre partits als despatxos

La CUP ha considerat “inacceptable” que TV3 acati la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que obliga a compensar els partits que no van assistir a la manifestació de Madrid a favor dels presos independentistes. A parer de la formació, aquella mobilització va ser un fet “noticiable” que no va vulnerar la neutralitat que es requereix en període electoral. A més, els anticapitalistes asseguren que la compensació ha estat pactada entre diversos partits, entre ells els sobiranistes que, “de facto”, accepten que l’esdeveniment responia a interessos de les formacions polítiques “i no a la llibertat d’expressió i manifestació del moviment popular a favor del dret a l’autodeterminació”.

A banda, la CUP denuncia que l’acord s’ha pres “en l’opacitat dels despatxos”, sense tenir en compte que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha de rendir comptes al Parlament de Catalunya.