Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

La CUP preocupada amb Vox

Fa una crida a partits, organitzacions i mitjans de comunicació a bastir un front comú

Redacció
Redacció 21/11/2020
La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí en una atenció als mitjans davant la seu de la formació el 12 de juny del 2020. Horitzontal.

El consell polític dels anticapitalistes aproven un document en què advoquen per un “Pacte Nacional Antifeixista”

La CUP insta els partits polítics, organitzacions i mitjans de comunicació a bastir un “front comú per aïllar Vox” a les pròximes eleccions, previstes per al 14 de febrer. El consell polític de la formació ha aprovat aquest dissabte un document en què advoquen per “fer un pas endavant per no cedir ni un pam dels carrers i de les institucions als que promouen l’odi” amb una “estratègia antifeixista” a través d’un gran “Pacte Nacional Antifeixista”. La diputada al Congrés, Mireia Vehí, veu “imprescindible una resposta col·lectiva forta” per a la campanya del 14-F, on Vox participarà com a agent polític.

La formació proposta establir unes línies vermelles comunes amb el compromís de defensar els drets fonamentals, que no només sigui “un aturador de tendències feixistes”, sinó també de les causes “que propicien el seu augment”.

Criden a les organitzacions feministes, antifeixistes, antiracistes i de defensa d’una vida digna a formar part d’un Pacte Nacional Antifeixista. Des d’aquest espai, proposen que es treballi en un codi deontològic amb propostes concretes; que s’estableixi un mecanisme de control de campanya per part d’organitzacions de defensa dels drets humans que “monitoritzin” els discursos de campanya; o que es pacti un espai igual o superior al de Vox als mitjans de comunicació per a organitzacions de drets humans que defensen els drets civils i polítics.

Finalment, reclamen consolidar aquest espai “de lluites comunes i compartides” amb una trobada amb col·lectius que lluiten per una vida digna on es treballi “col·lectivament” per combatre les causes del feixisme des de l’arrel.

Relacionats