Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La CUP no assistirà a la reunió amb Sánchez per abordar un acord d’estat i torna a rebutjar els Pactes de la Moncloa

Vehí crida a organitzar una alternativa social i sobiranista

Avatar
Agències 15/04/2020
El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, mira la diputada de la CUP-PR Mireia Vehí, durant la segona sessió d'investidura al Congrés el 7 de gener de 2020 (Horitzontal)

La CUP ha rebutjat reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el marc de les reunions que mantindrà amb els grups polítics per abordar un pacte d’estat per a la reconstrucció. La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, no assistirà a la trobada convocada aquest divendres per Sánchez, segons ha anunciat el partit en un comunicat. Els cupaires rebutgen una reedició dels Pactes de la Moncloa, ja que els consideren “un dels mites fundacionals del Règim del 78” que va esvair “qualsevol possibilitat de trencament amb el règim franquista” i van suposar “un deteriorament de les condicions de vida de la classe treballadora”. La CUP fa una crida a organitzar una alternativa social i sobiranista.

Vehí ha emplaçat les forces socials, sindicals i polítiques dels Països catalans a crear un marc “compartit, popular, solidari, democràtic que respongui per construir el benestar de les nostres comunitats i construir eines polítiques que ens permetin sobreviure a aquesta crisi juntes i de forma solidària”. “Organitzem-nos”, ha instat Vehí en un vídeo.La portaveu de la CUP a la cambra baixa també ha emplaçat la resta de partits sobiranistes d’arreu de l’Estat a no assistir a aquestes reunions que, “pretenen, una vegada més, apuntalar un estat recentralitzador”, diu el comunicat.La CUP considera que “no haurien de participar en l’enèssim intent de refundació del Règim” sinó “treballar conjuntament” i construir un “pacte alternatiu” que prioritzi “la vida i els drets de les treballadores” exercit des de “l’exercici de les sobiranies”.