Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La CUP inicia la campanya ‘Comencem per algun lloc’ per denunciar els grans capitals amb el lema ‘Mengem-nos els rics’

La iniciativa configurarà el discurs dels anticapitalistes per al debat de política general amb propostes econòmiques

Agències 23/09/2022

La CUP inicia la campanya ‘Comencem per algun lloc’, que denuncia els grans capitals amb el lema ‘Mengem-nos els rics’, i fa onze propostes econòmiques “per fer front al context socioeconòmic”. La iniciativa dels anticapitalistes servirà “com una de les claus” per enfocar el debat de política general del pròxim dimarts 27 al Parlament i configurarà el discurs de l’organització durant els pròxims mesos. La campanya tindrà dos vessants, un de denúncia dels que els cupaires consideren responsables de la situació socioeconòmica, els grans capitals i corporacions, i l’altre de propostes polítiques de caràcter econòmic relacionades amb el treball, l’habitatge, l’educació, la sanitat, els impostos o la renda bàsica.

 

La campanya respon, segons l’organització, a “la necessitat de donar resposta a la situació actual d’encariment general de la vida combinat amb una situació precària tant pel que fa a drets laborals i feines de qualitat, com a serveis públics bàsics”. A més, “demostra la manca de sobirania de les institucions del país a l’hora de protegir els drets de la gent treballadora”.

 

La renda bàsica universal, el control de preus, la nacionalització dels subministraments i l’impost pel futur són quatre de les onze propostes que estructuren la campanya. Segons l’organització, aquestes propostes “són de mínims per a la supervivència col·lectiva, per situar unes alternatives plausibles que, tanmateix, els governs no estan disposats a entomar”.