Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

La CUP es torna a oferir a entrar a la Mesa per “fer valer” la sobirania del Parlament després de l’advertiment del TC

Afirmen que seguiran impulsant les iniciatives “oportunes”, com la reprovació del Rei o la defensa del dret d’autodeterminació, perquè el tribunal no els “condicionarà”

Avatar
Agències 10/10/2019
Maria Sirvent, diputada de la CUP / ACN

La CUP ha reiterat el seu oferiment per a entrar a la Mesa del Parlament, després que el TC hagi advertit els membres de conseqüències penals si eludeixen la suspensió del tribunal a la resolució sobre la reprovació del Rei i l’autodeterminació, si és “per fer valer la sobirania de la cambra, i els drets civils, socials i polítics, per damunt de qualsevol altra imposició”. En una roda de premsa al Parlament, la diputada Maria Sirvent ha afirmat que la seva formació seguirà impulsant les iniciatives “oportunes”, com la reprovació del Rei o la defensa del dret d’autodeterminació, tot i el que digui el TC. “En res ens condicionarà”, ha argumentat. La CUP també ha reclamat defensar els drets i mantenir la “mobilització sostinguda en temps i territori”.

“Venen funcionaris dels jutjats a amenaçar-nos en nom del TC, ens amenaça amb més violència la Guàrdia Civil sense cap tipus de complex i ens amenaçarà també un poder judicial, policial i institucional que vol humiliar un poble que, amb el cap alt, defensa els seus drets”, ha exposat en una roda de premsa al Parlament. “Si ens hem de posicionar entre amenaces i una defensa dels drets, defensarem els drets”, ha dit.