Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La CUP aprova anar a les eleccions amb l’objectiu d’aglutinar el descontentament” cap als partits de govern

La formació planteja “un nou embat de desobediència institucional” per exercir l’autodeterminació

Redacció
Redacció 01/03/2020
Pla general de la roda de premsa de la CUP amb Maria Rovira i Edgar Fernández el dia 1 de març de 2020 (Horitzontal)

La CUP ha aprovat aquest diumenge la proposta programàtica amb què es presentarà a les properes eleccions al Parlament i ho farà amb l’objectiu d’aglutinar el descontentament de totes aquelles persones que han vist com altres projectes polítics quedaven absorbits per dinàmiques institucionals i que no solucionaven les seves necessitats”. Ho ha anunciat en una roda de premsa la portaveu del Secretariat Nacional del partit, Maria Rovira, al costat d’Edgar Fernández, membre també d’aquest òrgan. Fernández ha proposat “tornar a posar sobre la taula un nou moment de ruptura amb l’Estat”. “Un nou embat de desobediència institucional i col·lectiva vinculant la conquesta de drets amb l’exercici efectiu del dret a l’autodeterminació”, ha afegit.

 

La CUP diu que l’acte de Perpinyà era “electoral” i que assistir-hi “no era el més adequat”. Maria Rovira desmarca el partit de l’opinió de Poble Lliure, que reclamava ser-hi

 

La CUP no va assistir a l’acte que el Consell per la República va celebrar ahir dissabte a Perpinyà en considerar que es produeix “en el context d’una campanya electoral”. “Malgrat que oficialment no s’ha engegat, tots som conscients que està sobre la taula des del moment que el president diu que convocarà eleccions després de l’aprovació dels pressupostos”, ha dit la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Rovira, en una roda de premsa aquest diumenge. Després que un portaveu de Poble Lliure afirmés que “l’esquerra independentista i combativa havia de ser a Perpinyà”, Rovira ha respost que “no era el més adequat”. “Era un acte electoral que inicialment potser no estava pensat perquè fos així, però que finalment sí”, ha conclòs.

 

No obstant això, Rovira ha refermat la “màxima solidaritat antirepressiva” amb els presos independentistes i els exiliats “com a CUP, com a esquerra independentista i com al conjunt d’organitzacions que formen part de la candidatura”. A més, ha aprofitat per assenyalar la “repressió cap als moviments populars que s’estan trencant la cara pels drets del conjunt de les persones” que creu que està exercint la Generalitat.