Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

La CUP acusa ERC de “doblegar-se davant el PSC per perpetuar-se en el poder”

|

- Publicitat -

La CUP ha vist amb molt mals ulls que ERC hagi decidit “obrir la porta” a la B-40 presentant una esmena a la moció del PSC sobre aquest projecte que proposa “estudiar totes les propostes de millora viària possibles, incloent-hi la Ronda Nord”. El diputat anticapitalista Xavier Pellicer ha acusat aquest dimarts els republicans de “doblegar-se davant el PSC per perpetuar-se en el poder” i ha criticat el seu “viratge”.

Publicitat

“El Vallès no està en venda. Hem lluitat el Quart Cinturó contra convergència, contra el PSC i ho farem si cal contra ERC. En una atenció als mitjans, la diputada de la CUP Montserrat Vinyets també ha assegurat que aquest canvi de posició suposa “una entrada en l’agenda del retrobament” del govern espanyol. A més, la CUP ha negat que la B-40 tingui el suport del territori, com argumenta el PSC, i ha reclamat apostar pel transport ferroviari en un context de “crisi climàtica i energètica”.

En aquest ple, el Govern porta a votació dos decrets llei sobre la pròrroga pressupostària i un altre de mesures urgents en l’àmbit de l’impost sobre el patrimoni. La CUP ha avançat que votarà a favor del de patrimoni perquè, encara que no sigui el que voldrien, “és un pas petitet per gravar les fortunes”. En canvi, votaran en contra la pròrroga pressupostària perquè “no respon a les necessitats del país”.

Pel que fa a la proposta de llei de Junts sobre ocupacions, la CUP ha acusat tant el partit de Laura Borràs i Jordi Turull com el PSC – que hi dona suport– d’assumir “postulats de la dreta més rància” quan es tracta de polítiques d’habitatge.

Et pot interessar  Acord d'última hora entre ERC i Junts al Parlament: Pacten no investir qui no accepti "treballar per fer efectives les condicions" d'un referèndum
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió