Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

La CUP acusa ERC de “doblegar-se davant el PSC per perpetuar-se en el poder”

La formació anticapitalista critica el “viratge” dels republicans “obrint la porta” a la B-40

Redacció 24/01/2023
El diputat de la CUP-NCG Xavier Pellicer Data de publicació: dimarts 24 de gener del 2023, 13:29 Localització: Barcelona Autor: Gerard Artigas

La CUP ha vist amb molt mals ulls que ERC hagi decidit “obrir la porta” a la B-40 presentant una esmena a la moció del PSC sobre aquest projecte que proposa “estudiar totes les propostes de millora viària possibles, incloent-hi la Ronda Nord”. El diputat anticapitalista Xavier Pellicer ha acusat aquest dimarts els republicans de “doblegar-se davant el PSC per perpetuar-se en el poder” i ha criticat el seu “viratge”.

“El Vallès no està en venda. Hem lluitat el Quart Cinturó contra convergència, contra el PSC i ho farem si cal contra ERC. En una atenció als mitjans, la diputada de la CUP Montserrat Vinyets també ha assegurat que aquest canvi de posició suposa “una entrada en l’agenda del retrobament” del govern espanyol. A més, la CUP ha negat que la B-40 tingui el suport del territori, com argumenta el PSC, i ha reclamat apostar pel transport ferroviari en un context de “crisi climàtica i energètica”.

En aquest ple, el Govern porta a votació dos decrets llei sobre la pròrroga pressupostària i un altre de mesures urgents en l’àmbit de l’impost sobre el patrimoni. La CUP ha avançat que votarà a favor del de patrimoni perquè, encara que no sigui el que voldrien, “és un pas petitet per gravar les fortunes”. En canvi, votaran en contra la pròrroga pressupostària perquè “no respon a les necessitats del país”.

Pel que fa a la proposta de llei de Junts sobre ocupacions, la CUP ha acusat tant el partit de Laura Borràs i Jordi Turull com el PSC – que hi dona suport– d’assumir “postulats de la dreta més rància” quan es tracta de polítiques d’habitatge.