Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La Crida no descarta presentar-se en unes eleccions catalanes

|

- Publicitat -

La Crida Nacional per la República ha posposat la constitució del seu òrgan de debat permanent d’estratègia, el Consell de Representants, prevista per a aquest dissabte, perquè encara falten seccions territorials de l’entitat per constituir, ha explicat el seu secretari general, Toni Morral, en declaracions als periodistes.

Així i tot, els representants de les territorials ja constituïdes han acudit a la convocatòria, que s’ha mantingut com a reunió de treball, per tal de debatre sobre el projecte polític de la Crida, que “no descarta” presentar-se a unes eventuals eleccions autonòmiques.

Publicitat

“Òbviament en l’ambició de la Crida està participar electoralment per fer efectiu el mandat de l’1-O des de les institucions”, ha assenyalat el secretari general, tot i que ha precisat que és als associats a qui correspon prendre la decisió de si eventualment presentaran o no una candidatura.

En un escenari en què “la lògica partidària s’està instal·lant al país, la Crida ha de buscar quin és el seu paper, la seva funció en un futur electoral” com a actor polític, ha assegurat Morral.

Morral ha explicat que fins a la data no s’han plantejat aquest debat per no interferir en els processos electorals, i preguntat per si l’espai polític de la desapareguda CiU quedarà reorganitzat abans de Nadal, ha dit: “Nosaltres estem organitzant l’espai de la Crida, que té un document polític d’organització molt clar “que ve d’un congrés previ.

En aquest sentit, ha reconegut que “a la Crida hi ha gent que és de JxCat” i que comparteixen lideratges amb aquest partit, tot i que ha remarcat que ells tenen un projecte polític propi que, un cop constituït el Consell de Representants, acabaran de definir en Congrés de l’associació el primer trimestre del l’any que ve.

El moviment, impulsat per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exlíder de l’ANC pres Jordi Sànchez, és formalment una associació –tot i també està registrada com partit–.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut