Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

La Comissió Europea guardona Catalunya per les polítiques en defensa dels drets LGTBI

Terrassa també rep un premi per iniciatives intersectorials i transversals de diversitat

|

- Publicitat -

Catalunya i Terrassa han estat guardonades aquest dijous per les seves polítiques i iniciatives en matèria LGTBI i de diversitat. En la cerimònia del Premi Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat, atorgat per la Comissió Europea, la Generalitat ha rebut el guardó de plata en la categoria especial de promoció de la inclusió LGBTI, amb un reconeixement especial a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI i la incorporació de la igualtat en els plans de govern, així com la creació d’un departament específic per a qüestions d’igualtat i LGBTI.

Publicitat

En el cas de Terrassa, la ciutat ha rebut el premi d’or en la categoria d’autoritats locals amb més de 50.000 euros per iniciatives i polítiques sobre diversitat.

En la categoria en què Catalunya ha quedat en segon lloc s’ha imposat la ciutat polonesa de Gdansk i el bronze ha estat per a la italiana Reggio de l’Emília. Per darrere de Terrassa han quedat Brussel·les i Hèlsinki.

En declaracions als mitjans, la consellera d’Igualtat, Tània Verge, que ha estat l’encarregada de recollir el premi per part del Govern, ha reivindicat la “xarxa estructurada a nivell de país” en matèria LGTBI com a pionera a la UE. “Creiem que els premis poden servir per identificar pràctiques de garantia de drets que poden ser exportades a altres territoris”, ha subratllat.

A més, Verge ha defensat el “compromís ferm” del Govern amb una “societat democràtica més justa i equitativa i lliure d’odi. Seguirem desplegant amb fermesa polítiques d’igualtat”, ha reivindicat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió