Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

La Comissió de Salut Pública recomana eliminar les quarantenes a les escoles si hi ha menys del 20% de l’aula amb covid

En aquest cas, per garantir el model “presencial”, Sanitat acorda que el confinament de la classe sigui a partir dels cinc casos

Agències 07/01/2022
Pla obert d'una classe d'infantil de l'Escola Catalònia de Barcelona, el 14 de setembre del 2020.

La Comissió de Salut Pública ha aprovat un canvi en el protocol i passa a recomanar que s’eliminin les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius. No se li escapa a ningú que aquest canvi succeeix justament abans de la tornada a l’escola després de les vacances de Nadal dels infants.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat aquest divendres, només s’haurà de confinar l’aula si hi ha cinc o més casos positius o afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies. Fins ara, en les etapes d’educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s’havia de fer quan es detectava un positiu. La Comissió de Salut Pública recomana aquesta modificació “amb l’objectiu de garantir la presencialitat”.