Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

La CE no es mulla: es manté al marge de la polèmica del 25% a l’escola

L’òrgan parlamentari presidit pel PP també alertarà Sánchez, tot i que Brussel·les nega que es vulneri la llei de la UE

Agències 07/02/2022
La presidenta de l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), Ana Losada, en declaracions als mitjans al Parlament Europeu | ACN

La Comissió Europea ha insistit que no intervindrà en la polèmica sobre la sentència del 25% de castellà a les escoles perquè no té “competències” en aquest àmbit”. “És un afer intern de l’estat espanyol, que s’ha de gestionar en línia amb el seu ordre constitucional”, ha dit Rajka Lozo, de la direcció general d’Educació de la CE, al comitè de Peticions de l’Eurocambra que analitza una queixa ciutadana per “la discriminació dels castellanoparlants en el sistema educatiu català”. Lozo ha recordat que aquest afer està en mans de les autoritats espanyoles i que Brussel·les només pot intervenir quan “s’infringeix la llei de la UE”. “No sembla que sigui el cas amb la informació que tenim”, ha puntualitzat.

La presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), Ana Losada, ha acusat el Govern “d’atemptar contra l’estat de dret” i ha demanat “ajuda a Europa”. “El govern d’Espanya manté un silenci sospitós”, ha dit.

Amb tot, el comitè de Peticions, presidit pel PP, ha deixat oberta la petició i enviarà “un requeriment” al Govern i l’executiu de Pedro Sánchez perquè “es compleixi la sentència”. Els coordinadors del comitè podrien debatre més endavant si envien una missió d’eurodiputats a Catalunya per analitzar la situació.